Vijf bankhoes tips

rose bank
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Ik heb u al veel over bankhoezen verteld. Mooie bankhoezen, bijzondere, exotische. Maar laten we eens terug gaan naar de basis. Waar moet u nou opletten, bij de aanschaf van een bankhoes. Wat is nu een goede stretchende stof en waar wordt die van gemaakt. Ik neem u mee langs vijf tips om de juiste keuze voor uw nieuwe bankhoes te maken.

Horizontale stretch

Een horizontale stretch betekent dat de stof maar op 1 manier kan stretchen en dat is horizontaal (best logisch). Vooral de goedkopere bankhoezen worden hiervan gemaakt, waardoor de stof minder fraai blijft zitten en gauw een rommelig uiterlijk geeft. Voor veel banken op zich een prima stof die, mits goed gemaakt, een prima pasvorm heeft. Een bank in een studentenkamer bijvoorbeeld.

Bi-stretching

Een bi-stretch is een stof met een stretch vermogen dat twee kanten opgaat, horizontaal en verticaal. Dit geeft een net wat beter pasvorm dan alleen horizontaal. Een bi-stretching bankhoes is een prima bankhoes voor een gemiddelde bank, u kunt zich er niet echt een buil aan vallen.
Multi-directionele stretching
Multi directionele stretch is de beste stof, wanneer de bankhoes zich aan verschillende extreme vormen moet aanpassen. Multi directioneel houdt in dat de stof in elke richting kan rekken. Hierdoor heeft het een mooiere pasvorm en is de bankhoes voor meer bankstellen geschikt. Dit soort bankhoes kan van een oude bank een prachtige nieuwe maken.

Voorkrimp

Niet alleen de stretch is belangrijk, ook de voorbehandeling, zoals het voorkrimpen van een stretchende stof. Dat verbetert het stretchende vermogen van een bankhoes enorm. Het is dan ook zeker verstandig om hier op te letten. Vaak wordt het niet goed aangegeven, maar het is wel degelijk een belangrijke factor om mee te nemen in uw keuze voor een specifieke bankhoes.

Elastaan of spandex

Dan de samenstelling van de stof, die is mede bepalend voor een goed stretchend vermogen. Om die reden mag er geen Elastaan of Spandex ontbreken in de ‘blend’ van stoffen. Veel bankhoezen worden gemaakt van alleen polyester. Let daar dus goed op, want Spandex (zo’n 7%) is een belangrijke toevoeging, en van wezenlijk belang voor een mooie bankhoes.

Vijf tips zoals beloofd. Nu bent u goed voorbereid, en weet u waar u op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe bankhoes. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *