Beroemde banken op TV

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

En daar is ‘ie dan, de beroemdste televisie bank! Na de banken van nummer 3 ‘Married with Children’ en nummer 2 ‘The Simpsons’ kunnen we nu de nummer 1 onthullen. Niet al te ingewikkeld, we kregen zelfs al suggesties in de mail. Velen van jullie hadden het goed, maar ere wie ere toekomt, onze vaste lezer Anton uit Apeldoorn had het als eerste goed: nummer 1 is natuurlijk de bank van die iconische serie ‘Friends’.

‘Friends’ was 10 seizoenen te zien, van 1994 tot 2004 en draaide om 6 vrienden in New York, en alle dingen die er bij horen wanneer je als twintiger het probeert te maken in de grote stad. Maar eigenlijk hoef ik dat niet uit te leggen, toch? Iedereen heeft ‘Friends’ wel eens gezien, en nog steeds zie je op verschillende kanalen de herhalingen voorbij komen.

Daarom is het misschien leuker om een paar dingen te vermelden, die wat minder bekend zijn. Zoals de locaties waar de vrienden altijd rondhangen, en waar die beroemde bank nou eigenlijk staat. Want de hoofdpersonen, Chandler, Joey, Ross, Rachel, Monica en Phoebe, mogen dan zogenaamd in New York wonen, er is niet 1 scène gedurende die 10 seizoenen in New York gefilmd. Alle locaties waren in de studio in Californië, en ook de bekende openingsscène (waar onze bank een hoofdrol in speelt) werd daar opgenomen. Om precies te zijn bij een fontein op het terrein van Warner Bros.

Nog een weetje; Courtney Cox was als eerste gevraagd voor de rol van Rachel, terwijl Jennifer Aniston voor die van Monica was gepolst. Maar allebei vonden ze dat ze zelf eigenlijk beter pasten bij de andere rol, dus werd er uiteindelijk geruild. En de rest is geschiedenis.

Maar terug naar de echte hoofdrolspeler, de bank in Central Perk, het koffiehuis waar de vrienden altijd rondhingen. Ik ergerde me steeds weer aan het feit dat die bank altijd vrij was, (vrijwel) nooit zat er iemand. Lekker makkelijk, dacht ik dan. Jij vast ook. Maar kort geleden kwam ik achter een feitje dat alles opeens logisch maakt, kijk maar eens hier!

Zo zie je maar weer dat ook herhalingen je nieuwe dingen kunnen leren. Dat wordt ‘Friends’ bingen dus, tijdens de laatste dagen van 2020!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *