Couch potato?

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Heeft u er wel eens van gehoord, een couch potato? Volgens het Engelse woordenboek is dat iemand die lui en inactief is, en die ook nog eens meestal televisie zit te kijken. Leuke uitdrukking. In het Nederlands is dat ook wel een ‘bankhanger’. Hoezo vraagt u? Nou, ik las vandaag dat corona allerlei gevolgen heeft, onder andere fysiek. Met andere woorden, we hangen te veel op de bank, kijken te veel televisie.

Nee, ik ga nu niet aankomen met het opgeheven vingertje en roepen ‘opstaan en bewegen!”. Dat weet u ook wel, dat u moet blijven bewegen. Ik ga u gewoon wat ideeën aanreiken hoe u die tijd lekker kunt doorbrengen. Een goede film of serie op de buis. Een lekker hapje en drankje, onderuit op die heerlijke vertrouwde bank. Wel opletten dat u niet morst hè?

Allereerst de keuze voor de aanbieder. Ik ga weg bij de gewone televisieprogramma’s zoals van BNNVARA of AVROTROS; ik focus me op videostreaming diensten. En ik pik er 3 uit; Netflix, Disney en Videoland. Even snel de maandprijzen, Netflix heb je al voor € 7,99, Disney voor € 6,99 en Videoland vanaf € 4,99.

Allereerst Netflix, met een enorm aanbod van series en films. Waar ik Netflix sterk in vindt, dat zijn de Scandinavische thrillers en detectives, mateloos populair in Nederland natuurlijk. Mijn tip; ‘Arne Dahl’. De 10 boeken van deze schrijver zijn allemaal in 2 delen verfilmd. Ruim 50 uur Zweedse kwaliteit. Met gewone acteurs, van verschillende leeftijden, niet alleen maar knap en jong. Echt een aanrader!

Dan Disney. Daar springt 1 nieuwe film er gelijk uit; ‘Soul’. Een bijzonder film met goede muziek, rond een muziekleraar die vlak voor z’n grote doorbraak een ongeluk krijgt. Meer zal ik niet verklappen, maar ik kan wel zeggen dat er zeer bijzondere oplossingen gevonden zijn voor allerlei situaties, u zult wel zien wat ik bedoel. Het is niet allemaal mooi computeranimatie werk, maar ook slim gemaakte verhaallijnen. Kijken!

Tot slot de enige Nederlandse aanbieder, Videoland met Mocromaffia. Een goed gemaakte Nederlandse misdaadserie, die gebaseerd is op ware verhalen. De serie geeft een ontluisterend inkijkje in de wereld van de drugswereld. Goed verteld, goed gespeeld en goed gefilmd!

Nou, 3 suggesties om uw avonden op de bank door te brengen. En dan de volgende dag wel weer gaan joggen hè?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *