Wat eten we op de bank?

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Corona heeft alles zo’n beetje veranderd. We werken vanuit huis, zien familie en vrienden nauwelijks nog, kunnen niet meer uit en lopen met veel te lang haar. En we eten anders. Of beter, we bestellen veel meer online, en laten het dan lekker makkelijk thuis bezorgen. Niet zo gek natuurlijk. Want aan de ene kant kunnen wij allemaal de deur niet meer uit, aan de andere kant willen al die gesloten restaurants natuurlijk nog wel iets verdienen. Volstrekt logisch natuurlijk.

Daarom zijn er heel veel restaurants met allerlei inventieve ideeën. Zo hoorde ik al van een restaurant waar je gevulde picknickmanden kon bestellen, en weet ik ook van een restaurant dat elke week een verloting houdt onder de bestellers. Hoe dan ook, ze verdienen onze steun, die restaurants.

En dus wordt er veel besteld. En eten we wat af met z’n allen. Maar wat wordt er nou gegeten, vroeg ik me af? Is dat allemaal junk food, of zijn het hele diners? Alleen maar snacks? Ik ben er eens in gedoken, en heb een top 3 van veel bestelde en thuis bezorgde gerechten voor u.

Nummer 3 is geen verrassing, dat is de burger. En dan bedoel ik niet alleen de burgers van McDonald’s of Burger King, maar ook de burgers van allerlei restaurants die ook prima burgers op het menu hebben staan, soms zelfs culinaire hoogstandjes!

Dan nummer 2, dat is de friet, in allerlei vormen. Lekker natuurlijk, maar niet al te vaak lijkt me. En waar ik persoonlijk al helemaal niet aan moet denken is zo’n ‘kapsalon’. Friet, shoarma, satésaus, mayonaise, sla, knoflooksaus. En dat allemaal door elkaar. Ik denk zelf niet dat daar veel van overblijft als het bezorgd wordt, maar wellicht heeft u er ervaring mee? Ik hoor het graag!

En tot slot de nummer 1. Verrassing? Dacht het niet. Nummer 1 is de pizza. Lijkt me logisch.

Maar helemaal aan het einde nog een tip. Want uit onderzoek is ook gebleken dat die afhaalmaaltijden vaak voor de buis genuttigd worden. En dan houd je je hart vast met een mooie bank. Dus mijn tip: koop een goedkope bankhoes speciaal voor het eten op de bank. Die gebruik je dan alleen bij het eten voor de televisie, en daarna kan ‘ie zo de was in. Een servetje voor uw bank moet u maar denken, zo’n bankhoes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *