De lippen van Mae West

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Misschien heeft u wel eens van haar gehoord, van Mae West. Voor wie haar niet kent; Mae West was een Amerikaanse filmactrice, maar ook zangeres, schrijfster, comédienne en vooral ook seks symbool. Ze nam geen blad voor de mond en was ook al in de periode tussen de twee wereldoorlogen een vrijgevochten en zelfbewuste vrouw.

Mae West was vooral ook bekend van haar dubbelzinnige opmerkingen, die toen nogal gewaagd waren. Eén van de bekendste oneliners die aan haar wordt toegeschreven is toch wel ‘Is that a gun in your pocket, or are you just happy to see me?’ Of ze dit echt gezegd heeft is niet echt duidelijk, maar de quote is toch voor altijd aan haar verbonden.

Waarom begin ik over Mae West zult u vragen? Wel, Mae West was ook de inspiratie voor een zeer bijzondere bank, de ‘Mae West Lips Sofa’. De ontwerper van deze bijzondere bank is de beroemde Spaanse kunstenaar Salvador Dalí, die de meeste mensen toch vooral als schilder kennen. Misschien kent u zijn schilderijen met die druipende klokken ook wel.

Maar Dalí was een multi talent. En hij werd dus geïnspireerd door de mond, of beter nog de lippen van Mae West. En toen maakte hij er een bank van, kijk maar hier. Hij ontwierp de bank in 1972, en maakte een sofa van 110 cm, bij 183 cm, bij 81,5 cm van, met de zeer bijzondere vorm van Mae’s lippen. Er zijn 4 originele exemplaren gemaakt, waarvan er 1 in Rotterdam staat, in het museum Boijmans Van Beuningen.

Grappig genoeg was Dalí nooit van plan om er een commercieel iets van te maken. Maar ja, daar dachten een paar slimme jongens uit de meubelindustrie toch anders over, en dus kwam een jaar later al de ‘Dalilips’ bank op de markt. Want Dalí was nooit vies van een aardige bijverdienste.

Mocht je er 1 willen aanschaffen, dan heb je er al eentje voor een kleine € 1000. Valt mee toch? Maar misschien is het nog een veel beter idee als iemand er eens een bankhoes van maakt, of een beschermhoes of zo. Kun je jouw tweedehands Marktplaats bank in een echt Dalí exemplaar transformeren, door 1 simpele bankhoes. Ideetje?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *