Vijf tips om een stretch bankhoes te kopen

stretch
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Een bankhoes wordt gemaakt van een stretch stof. Maar wat is nu een goede stretchende stof en waar wordt het van gemaakt en is het verschil tussen een bankhoes van stretch en een stretchende bankhoes. Ik ga het proberen te verduidelijken. Wat zeker is dat er niets zo comfortabel aanvoelt als een stof gemaakt van stretchend materiaal.

Stretch

Stretch is een rekkende stof. Die vaak alleen op 1 manier rekt en dat is horizontaal. Voor een bankhoes gebruiken wij bij voorkeur een multi directionele rekking. Wat in houdt dat de stof in elke richting kan rekken. Hierdoor heeft het een mooiere pasvorm en is voor meer bankstellen geschikt. Bijvoorbeeld onze milos is een echte alleskunner wanneer u een perfecte pasvorm zoekt.

1. Horizontale stretch

Een horizontale stretch betekent dat de stof maar op 1 manier kan stretchen en dat is horizontaal. Vooral de goedkopere bankhoezen worden hiervan gemaakt waardoor de stof minder fraai blijft zitten en gauw een rommelig uiterlijk geeft. Voor veel banken een prima stof die mits goed gemaakt een prima pasvorm heeft.

2. Bi- stretching

Een bi stretch is een stof met een stretch vermogen die twee kanten opgaat. Dat is horizontaal en verticaal. Dit geeft een net wat beter pasvorm dan alleen horizontaal. Een goed voorbeeld is onze milan een fijne luxe stretchstof met een uitstekende pasvorm.

3. Multi directionele stretching

Multi directionele stretch is de beste stof wanneer de bankhoes zich aan verschillende extreme vormen moet aanpassen.
Je kunt dan ook niet fout gaan wanneer je een bankhoes koopt met een multi directionele stretchend vermogen.

4. Voor krimp

Het voorkrimpen van een stretchende stof verbeterd het stretchend vermogen van een bankhoes aanmerkelijk. Het is dan ook wel verstandig om hier op te letten. Vaak wordt het niet goed aangegeven maar is toch een belangrijke factor om mee te nemen in uw beslissing wel bankhoes u wilt aanschaffen. Merken met een paters fit logo zijn bijna altijd voorgekrompen.

5. Elastaan of spandex

Samenstelling van de stof is mede bepalend voor een goed stretchend vermogen. Om die reden mag er geen Elastaan of Spandex ontbreken in de blend van stoffen. Veel bankhoezen worden gemaakt van alleen polyester. Maar 7% Spandex is een belangrijke toevoeging. Net als katoen voor een goed ademend geheel anders voelt een bankhoes erg synthetisch en statisch aan. Katoen voorkomt dat en geeft een natuurlijke kleurbeleving.

Vijf tips zoals belooft en nu bent u goed voorbereid en weet u welke bankhoes u het beste kan kopen.

2 gedachten aan “Vijf tips om een stretch bankhoes te kopen”

  1. Beste heer of mevrouw,

    In huis heb ik een aantal krukjes, die rond zijn en gehaakt aan de bovenkant ik vind ze niet mooi. En daarom zou ik ronde hoesjes willen bestellen die ik over het krukje kan doen, het idee van een douchemuts, ik hoop dat ik het goed uitleg.. Maken jullie dat ook op verzoek.?

    1. Jazeker, die kunnen wij ook voor u maken. Mail even een foto en de afmetingen dan ontvangt u de prijsopgave van ons.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *