Goedkope bankhoezen maar toch kwaliteit

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Goedkope bankhoezen, hebben jullie die. Jazeker, hebben wij goedkope bankhoezen. Nee, ik bedoel echt goedkope bankhoezen uit China vandaan. Nee, die hebben wij niet. En ik ga u uitleggen waarom wij geen goedkope bankhoezen hebben.

Goedkope bankhoezen

Goedkope bankhoezen komen vaak uit China vandaan. Dat is niet vreemd want gemiddeld genomen komt 60% van onze huisraad uit China vandaan. Lekker goedkoop want China is een derde wereld land en wordt om die reden gesubsidieerd.
In die zin dat producten uit China op een andere manier worden belast dan Europese of Nationale producten. Om die reden is het dan mogelijk om voor 2 euro al iets te kopen in China en naar Nederland verstuurd te krijgen. Per dag arriveren er 70 000 pakketjes uit China voor Nederland. Buiten alle importgoederen om die bedrijven naar Nederland halen.

Producten uit China

  • betalen geen invoerrechten
  • maar betalen ook geen btw
  • betalen nauwelijks portokosten

Goedkope bankhoezen worden gesubsidieerd

Natuurlijk is dat allemaal niet erg en natuurlijk willen wij graag goedkope dingetjes kopen. En profiteren wij als consument ervan dat China in verhouding met andere landen nauwelijks belasting of invoerrechten betaald.

Een bedrijf als Alie-express verdient per jaar 40 miljard euro. Wat denk je dan van Wish, Banggood en alle andere bedrijven in China. Is China dan nog wel een derde wereld land zou je zeggen. Waarom moet de Nederlandse burger zijn belasting geld inleveren om deze bedrijven in China alleen maar rijker te maken. Terwijl wij in Nederland langzamer moeten gaan rijden i.v.m. de stikstof uitstoot. Kunnen we niet beter weigeren producten uit China te importeren. Denk dat we dan al een heel groot deel hebben opgelost.

Kortom elke Nederlanders subsidieert ongemerkt de enorme afvalbergen en vele giftige rivieren in China.
Alsmede het in stand houden van kinderarbeid, ik weet zeker dat u daar niet bewust aan wilde bijdragen.

Waarom zouden we het erg moeten vinden

Stel dat wij het niet erg vinden dat wij ons belastinggeld laten gebruiken om producten uit China goedkoop te importeren. Misschien is het dan eens wijs om stil te staan hoe de producten worden vervaardigd in China. In Nederland en Europa moeten wij voldoen aan de strengste milleu keurmerken en volledig terecht vind ik.

In China is alleen de intentie om milieuvriendelijk te produceren al voldoende voor een keurmerk en wordt er verder niet gekeken naar de gevolgen van illegale lozingen van verfstoffen in de Yangtze rivieren. Elk jaar wordt er 22 miljard ton aan afval in deze rivier geloosd met als resultaat een enorme afname in flora en fauna en slechte gezondheid van de mensen die van deze rivier afhankelijk zijn. Hebben wij het nog niet gehad over de vele andere rivieren in China.

Ja, wij hebben goedkope bankhoezen

Ja, wij hebben goedkope bankhoezen alleen niet uit China vandaan. Maar gewoon uit Europa met een echt Oeko-Tex keurmerk zodat u weet dat uw bankhoes niet giftig is, geen leed heeft veroorzaakt elders in de wereld en milieuvriendelijk is geproduceerd.

Door de aanschaf van een goedkope bankhoes uit ons assortiment zoals de Teide, kan al vanaf 16 euro Hiermee koopt u een milieuvriendelijk geproduceerd product waarmee uw bank veel langer meekan. Een winwin situatie voor iedereen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *