Poef!

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Kent u die discussie over wat het juiste woord is; patat of friet? Daar leidt vaak tot enorme discussies. Ik ga voor friet, voor wat het waard is. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor de hocker en de poef. Terwijl daar toch wel een klein verschil in zit. Een hocker is namelijk in het algemeen wat lager dan een poef. Maar voor allebei geldt dat u hen ook een nieuw leven kunt geven!

Onomatopee

Enig idee waar het woord poef vandaan komt trouwens? Nou, dat komt dus uit het Frans, en het is een onomatopee. Een wat? Een onomatopee. Dat is een woord dat eigenlijk het geluid van iets ‘vangt’. Bijvoorbeeld ‘gakken’ voor het geluid van een gans, of een koekoek. En een poef dus, want dat is het geluid dat je hoort als je er lekker op neerploft. Maar goed, dat nieuwe leven, daar wilde ik het eigenlijk over hebben.

Relaxed

Want de hocker is weer helemaal terug, je ziet ‘m overal. Hierdoor zijn ze ook leverbaar in vele verschillende modellen van heel stoer, met metalen poten tot rotan uitvoeringen, en van modellen bekleed met leer tot exemplaren met een mooie pluche stof. Een hocker tref je vaak aan bij een loungebank of bij een relaxfauteuil in de woonkamer. Lekker achterover op de bank of in de stoel, en dan de voeten omhoog, op de hocker. Heerlijk toch?

Slijtage

Daardoor wordt zo’n hocker toch best vrij intensief gebruikt, terwijl ze tegenwoordig toch ook wel zeer duurzaam gemaakt worden; ze gaan behoorlijk lang mee. En in de tijd dat die hocker rustig klaar staat voor je vermoeide voeten verandert de mode, ook voor interieurs. Om maar te zwijgen over de slijtage.

Op maat

Weggooien dan maar? Ik dacht het niet! Er is ook een simpele en goedkope oplossing, waardoor je de hocker nog vele jaren kan gebruiken. Wij hebben namelijk ook hoezen voor je om je hocker of poef opnieuw te bekleden en weer helemaal in je nieuwe aangepaste interieur te laten stralen. Lekker makkelijk toch? We kunnen ‘m zelfs op maat maken, geen probleem!

Of u nou patat of friet zegt, eet smakelijk! En of u nou poef of hocker zegt, wij kunnen ‘m een nieuw leven geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.