Bankhoezen kopen – lees eerst deze tips

bankhoezen kopen
Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Bankhoezen kopen maar welke. Lees eerst onze tips en je weet zeker dat je de juiste bankhoes aanschaft.

Er zijn een aantal dingen die je moet weten voordat je een keuze maakt uit de vele mogelijkheden in de wereld van bankhoezen. Uiteraard is het belangrijk altijd de juiste maat te kiezen maar dat is natuurlijk een open deur. De vijf tips die ik hieronder geef zijn zeker de moeite waard om te onthouden.

– Stretch vermogen

Er zijn verschillende mogelijkheden waarop een bankhoes stretcht. Dit bepaalt ook gelijk zijn pasvermogen.
Het is dus belangrijk om hier rekening mee te houden mits je wilt dat je bankhoes goed past en vooral goed blijft zitten.

A – Allereerst kennen we de multidirectionele stretch. Wat betekent dat de stof alle kanten opgetrokken kan worden en blijft stretchen. In ons assortiment is dat de Milos. Een bankhoes met een geweldig aanpassingsvermogen aan elke vorm.

B – De bi-directionele stretch is de tweede stretchen die we kennen. Bankhoezen met een bi-directionele stretching kunnen zowel horizontaal als verticaal worden uitgerekt. De Milan is bijvoorbeeld zo een bankhoes in ons assortiment. Een uitstekende bankhoes met een goed stretchend vermogen voor normaal gevormde banken.

C – De one way stretch is een stof met alleen een horizontale stretch mogelijkheid. De vaak goedkope bankhoezen zoals de Teide hebben een one way stretchend vermogen. Dit maakt de mogelijkheden wat beperkter maar in combinatie met een voorkrimp of pater-fit behandeling nog steeds een uitstekend passende bankhoes.

D – Onze bankhoezen worden allemaal voor gekrompen met als voordeel dat de het stretchvermogen verbeterd maar de hoes ook onbeperkt gewassen kan worden zonder dat het zijn stretchend vermogen kwijt raakt.

E – Als laatste let op het gepatenteerde pattern – fit behandeling. Alleen de hoezen in ons assortiment hebben een dergelijk behandeling gehad om het pasvermogen te maximaliseren.

2 – Materiaal

Spandex, polyester, katoen dat zijn de meest gebruikte materialen in een bankhoes. Vaak als blend in uitgeteste verhoudingen. 7% Spandex voor een ultiem reukvermogen. Polyester om de hoezen bijna onverslijtbaar te maken en waterafstotend. Tenslotte katoen om vooral te voorkomen dat je op een statisch geladen bankhoes met zitten of in de zomer gaat transpireren door de bankhoes. Katoen heeft ook als eigenschap om de bankhoes een fijn gevoel te laten geven en vooral de kleuren op een natuurlijke wijze tot uitdrukking te laten komen.

3 – Herkomst

Wat maakt het uit waar uw bankhoes vandaan komt zult u denken. In mijn ogen maakt dat heel veel uit. Wanneer ik iets koop wil ik dat het getest is, veilig is in gebruik, kleuren die niet afgeven als mijn kinderen op de bank spelen. Maar zeker ook op een milieuvriendelijke manier is gefabriceerd. Zelf vind ik het Oeko-tex keurmerk om die reden zeer belangrijk. Ik weet dan dat ik mij geen zorgen hoeft te maken en dat bankhoes op een veilige manier is gefabriceerd. Met goedgekeurde verfstoffen is gekleurd en gemaakt van materialen die het milieu zo min mogelijk schade hebben toegebracht.

4 – Kwaliteit

Onze bankhoezen worden van Jacquard stoffen gemaakt. De eerste Jacquard stoffen werden in 1805 vervaardigd uit een weefmachine die hoe kan het ook anders door een Fransman J.M. Jacquard is uitgevonden. Een Jacquard stof is zodanig geweven dat er prachtige patronen ingeweven kunnen worden en dubbelzijdig gebruikt kan worden. De stoffen die wij gebruiken voor onze bankhoezen komen dan ook nog steeds uit Frankrijk vandaan.

5 – Onderhoud

Koud of handwarm wassen, niet strijken, niet stomen, niet centrifugeren. Lekker makkelijk dus. Hoe vaak je ook wast, de hoezen blijven hun pasvorm behouden.

Bankhoezen kopen

Wij heten niet voor niets Bankhoes expert dus mocht u vragen hebben. Laat het gerust aan ons weten. Wij helpen u graag verder bij de aanschaf van een goede kwaliteit bankhoes. Bankhoezen kopen wordt op deze manier wel heel makkelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *