Winterhoes

Ondergaande zon
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Ondergaande zonIk weet niet hoe het met u zit, maar ik vond het maar een magere zomer. Voor mijn gevoel is er niet echt een lange periode van mooi weer geweest, en nu is het al weer herfst. En dus mis ik de zon.

Lounge set

Hierbij ons thuis zijn we eigenlijk allemaal enorme zomermensen. We zijn dol op de zomer, op de zon en op mooi weer. En voor ons hoort daarbij dat we heerlijk met z’n allen in de tuin zitten, met bij voorkeur ’s avonds nog een gezamenlijke maaltijd, met wat eten op onze mini barbecue. En er is voor dat gevoel voor ons allemaal 1 ding essentieel; dat is de lounge set.

Zomer

Ik heb het al eens eerder met u gedeeld, de zomer is pas echt begonnen als bij ons de kussens voor de lounge set uit de kast komen. Heerlijk in een hoekje van de tuin, onder de klimop, met een boek of gewoon lekker lui uitgestrekt. Dat is voor ons zomer.

Dit jaar

Maar dit jaar is dat allemaal enorm tegengevallen. Ik denk dat de kussens nog niet eens 10 keer tevoorschijn zijn gekomen. Het zat er gewoon niet echt in dit jaar. Natuurlijk was het best wel eens mooi weer, maar zo’n lange periode van zomers weer zoals vorig jaar zat er dit jaar niet in. En dus bleven de kussens meer dan ons lief was in de kast.

Opgeruimd

Gerard Cox zong het al, ‘Het is weer voorbij, die mooie zomer’. Nou, dat is ‘ie zeker. En dus wordt alles opgeruimd. De kussens waren al (of beter; nog steeds) in de kast, maar nu zijn ook de andere spulletjes opgeruimd. De stoelen die in de zomer rond de tafel staan, zijn opgestapeld. En de parasols zijn opgevouwen en de hoes zit er om heen.

Bankhoes

En hoe enthousiast ik altijd over bankhoezen ben, hoe vaak ik u ook vertel over het inventieve gebruik van een bankhoes, er is 1 moment met een bankhoes dat elk jaar weer een beetje pijn doet. Het moment dat de beschermende bankhoes over de lounge set gaat, is het moment dat de zomer echt definitief voorbij is. En dat moment hebben we nu al achter de rug.

Dus: op naar de zomer van 2022, en een lounge set zonder bankhoes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *