Bondhoes?

James Bond
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

James BondHet is er de afgelopen anderhalf jaar niet van gekomen, maar dit weekend was het eindelijk weer zo ver, ik ben naar de bioscoop geweest!

James

Ik ben niet de enige, maar ik ben een echte James Bond fan. En met die Bond films is wat mij betreft wat vreemds gebeurd; ik ben namelijk van James gewisseld. Ik leg het even uit. Volgens mij heeft iedereen een favoriete acteur die James Bond speelt. Voor de allereerste fans was dat Sean Connery, dat was de echte Bond. Maar daar ben ik nog net iets te jong voor. Als ik even die ene film met George Lazenby vergeet, is de opvolger van Connery ‘mijn’ Bond: Roger Moore.

Neppers

Na Roger Moore kreeg je een paar nieuwe Bonds achter elkaar; Timothy Dalton en Pierce Brosnan. Best aardige films hoor, met veel actie en zo, en mooie Bond-girls, maar niet helemaal mijn ding. Voor mij waren die twee vertolkers (6 films samen!) van de beroemdste spion ter wereld het niet helemaal. Sterker nog, ik vond het maar neppers.

Mijn nieuwe Bond

Maar toen gebeurde er iets met de films daarna. Voor mij werden de verhalen beter, de actie leuker, de boeven gemener en de vrouwen sterker. Kortom, de films gingen echt mee met hun tijd. En daar kwam nog iets bij; de acteur. Want ik vind dus dat de huidige Bond, Daniel Craig, het echt geweldig doet. Craig is echt mijn nieuwe Bond.

Afwachten

Maar ja, wat nu. Daniel Craig stopt ermee. Er gaat een nieuwe James Bond komen. Ik ben enorm benieuwd naar wie dat wordt. Van mij hoeft het echt niet een al heel bekende acteur te zijn. Ik vind het belangrijker dat de lijn van de afgelopen 5 films wordt doorgezet, en dat daarbij een goede vertolker komt. En misschien wordt dan wel mijn derde Bond.

Geweldig

Hoe dan ook, ik heb ‘m dit weekend gezien, die nieuwe film. Geweldig! Helaas had ik kaartjes in 1 van de meest aftandse en smerige bioscopen bij mij in de buurt. Zo’n bios waar je bijna aan de stoelen en de vloer blijft plakken aan het einde van de avond.

Maar ja, daar heb ik natuurlijk wel een oplossing voor. Ik ken het filmhuis, en had dus gewoon een oude bankhoes mee. Heerlijk film gekeken op een fijne, schone (dankzij de bankhoes) stoel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *