Een extra reden!

berg afval
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

berg afvalIk heb u de afgelopen tijd al veel voorbeelden gegeven van mooie gelegenheden voor het gebruik van een bankhoes. En dat heeft gewerkt, want u overstelpt ons met vragen over bankhoezen, over kleuren, over dessins en over toepassingen. En nog leuker, u heeft zelf ook allerlei suggesties naar aanleiding van onze verhalen.

Oranje

Niet zo lang geleden vertelde ik u over de oranje bankhoes bij ons thuis, ter gelegenheid van het Nederlands elftal op het EK bij de mannen, de Nederlandse sporters op de Olympische Spelen, de wielrenners in de Tour de France en Max Verstappen in de Formule 1. Allemaal oranje. Maar grappig genoeg kregen we ook vragen om andere kleuren.

Multinationaal

Want er blijken ook mensen met andere nationaliteiten onze bankhoes verhalen te lezen, en zo brengen we ook hen op ideeën. We kregen verzoeken voor rode bankhoezen (België!), blauwe bankhoezen (Italië!) en tot onze verrassing ook veel voor gele bankhoezen. Want wisten wij veel, maar er wonen dus echt heel veel Brazilianen in Nederland. En met het succesvolle Braziliaanse elftal op de Olympische Spelen vonden die een gele bankhoes wel een goed idee.

Een andere reden

Maar naast al die leuke opties voor bankhoezen, van sportevenementen tot vakanties en van uitjes naar het park tot studentenflats, wil ik u graag nog een extra reden voor een bankhoes geven. Een reden die misschien wat minder voor de hand ligt, maar die in mijn ogen misschien wel de allerbelangrijkste is. Een reden die iedereen ook aan het denken zou moeten zetten. Het milieu.

Consumptie

We leven in een maatschappij waar weinig meer ‘gemaakt’ wordt. Als iets kapot is, kopen we meteen iets nieuws, een product herstellen is er niet meer bij. Van koffiezetapparaat tot sokken, en van broodroosters tot televisies, alles wordt direct vervangen. En hetzelfde gebeurt helaas maar al te vaak met banken. Een klein scheurtje, een vieze vlek, en er moet gelijk een nieuwe bank komen. Maar al die aankopen werken niet bepaald mee aan een beter milieu, alleen de afvalberg
wordt groter.

Dus; mocht uw bank er nou wat verouderd uit zien, of misschien past de kleur niet bij de rest van het interieur, koop dan niet gelijk een nieuwe. Denk eens aan herstel. Of koop een mooie bankhoes.

Daar knapt uw bank ook weer van op, en het is beter voor ons milieu.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *