Feestje!

feestende jongeren
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

feestende jongerenEn dan wordt je zoon 18. En voel je jezelf heel oud worden, want je weet nog heel goed het moment dat jij 18 werd. Tjonge, wat vond je jezelf een grote meneer! En pas vele jaren later had je door dat je nog zo veel moest leren toen, en dat je eigenlijk nog steeds leert. Maar ja, daar is je zoon nog lang niet. Die wil een feestje!

Vieren

Ja, ja, onze zoon is net 18 geworden, dat mag duidelijk zijn. En daar hebben papa en mama het moeilijker mee dan zoonlief zelf. Want wat voor hem betekent dat hij er helemaal bijhoort, met 18 ben je per slot van rekening volwassen, betekent voor zijn ouders dat allebei de kinderen nu volwassenen zijn. Dat is wel even slikken moet ik bekennen. Maar goed, het is niet anders, en een verjaardag moet gevierd worden. Toch?

Beperkingen

Nou is de mazzel voor onze zoon dat de eerste mogelijkheid voor zijn ‘partijtje’ voorbij de datum ligt dat de versoepelingen rondom covid ingaan, wat dus betekent dat hij een serieus feestje kan geven. Maar ja, wie nodig je dan nu uit? Want de jongeman is nogal sociaal ingesteld. Veel vrienden en vriendinnen, die hij natuurlijk het afgelopen jaar een stuk minder heeft gezien dan normaal. En dat wil meneer dan goedmaken, die wil zo’n 30 jongeren uitnodigen.

Kerk

En dus zoek je een alternatief voor je eigen huis, en dat alternatief is er in ons dorp; de kerk. De kerk hier heeft namelijk een kerkelijk centrum, dat voor verhuur beschikbaar is. En dus zijn we daar gaan praten, en hebben we afgesproken dat onze zoon met al zijn vrienden daar terecht kan. Wel wordt er nog bij gezegd, dat er wel voorzichtig gedaan moet worden, geen overmatig drankgebruik getolereerd zal worden en dat er de volgende dag gewoon weer een bijeenkomst voor de ouderen uit de kerk zal zijn. En dat daarom die 5 banken wel schoon en heel gehouden moeten worden!

Voorbereid

Maar ja, u kent me inmiddels wel. Een rode bankhoes, een oranje bankhoes, een blauwe bankhoes, een groene bankhoes en een bankhoes met de bloemetjes, ze gaan allemaal mee. En ze gaan allemaal na het feest weer in de was.

Hoe makkelijk wil je het hebben? Een bankhoes voor elke gelegenheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *