Oud, maar niet dom

zwemband in water
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

zwemband in waterMisschien kunt u het zich nog herinneren, die keer dat ik vertelde over dat oude stelletje, dat in een druk park op de smerigste bank ging zitten. Maar niet voordat ze een bankhoes uit hun tas hadden getoverd, die 2 slimmeriken!

Parkje

Dat was afgelopen zomer, toen we in een parkje zaten te genieten van een heerlijke zomeravond. Dat ene bankje bleef leeg, vanwege de viezigheid. Maar dat was dus geen probleem voor die 2 oudjes! En laat ik die 2 nou afgelopen week weer tegenkomen. In hetzelfde parkje waren ze de eendjes aan het voeren, met 1 van hun kleinkinderen. En dus greep ik de gelegenheid aan om een praatje met hen te maken.

Op leeftijd

En ik kan u verzekeren, het was een prachtig gesprek. Het blijkt dat Gijs en Wies allebei 85 zijn, en dat ze al een hele rij kleinkinderen hebben, en ook zelfs al wat achterkleinkinderen. Ze konden zich dat moment in het park nog prima herinneren. En ze waren maar al te graag bereid om me nog veel meer over hun bankhoes uitjes te vertellen.

Veel bankhoezen

Want wat blijkt, Gijs en Wies hebben dus een heleboel bankhoezen. Ze gebruiken die voor zo’n vuil bankje in het park, die gaat gewoon weer de wasmachine in. Maar er zijn meer gelegenheden waar ze bankhoezen voor hebben. Bijvoorbeeld voor vakantie. Ze rijden dan zelf naar Frankrijk, om daar een huisje te huren. En voor het geval dat de bank in zo’n huisje vies is of oud, hebben ze altijd een bankhoes van zichzelf mee. Maar ze hadden een nog leuker voorbeeld.

Plastic

Jaren geleden waren Gijs en Wies bij familie in Amerika, en zoals daar nog wel eens de gewoonte is, waren de meubels in de ‘sjieke woonkamer’ met plastic overtrokken. Alleen voor hoog bezoek ging dat er af. Dat vonden ze prachtig en dus hebben ze toen een plastic hoes voor thuis gekocht. En die gaat dus ook mee op pad. Ze gaan regelmatig naar een openluchtzwembad in de buurt, en ook daar staat zo’n wat groezelig bankje. Zo’n bankje waar je in je zwemkleding niet op wil zitten.

Waterdicht

Maar Gijs en Wies zitten daar natuurlijk wel. Tas met koffie en broodjes mee, af en toe een baantje trekken en heerlijk op het bankje genieten van de zomer. Op de plastic bankhoes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *