Monsterhoes

slapend kind
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

slapend kindEen paar dagen geleden maakte ik een wandelingetje door ons dorp. Onderweg kwam ik langs een huis, waar iemand het gras in de voortuin aan het maaien was. En zoals dat in een dorpje gaat, groet je, ook als je elkaar eigenlijk niet kent.

Lezer

Toen ik de tuin bijna voorbij was, hoorde ik opeens: ‘Hey, hallo, wacht eens even! U bent toch die meneer van die verhaaltjes over bankhoezen?’ Bleek ‘t de vader van een vriendin van onze dochter te zijn. En die had ‘m dus kennelijk een keer verteld over mijn korte stukjes op deze website. Een lezer dus!

Slaaproblemen

We raakten aan de praat, en toen vertelde hij me een prachtverhaal. Over een bankhoes die zijn zoontje van 8 een rustige nachtrust bezorgde, elke nacht opnieuw. Het is een inspirerend verhaal, dus ik deel het graag met u. Maar ik zeg gelijk, dat u na het relaas van de opgeluchte vader de film ‘Monsters Inc’ maar snel moet gaan kijken. Dan heeft u er helemaal een beeld bij, bij de bankhoes waarover ik u ga vertellen.

Angstig

Ik moet beginnen bij het begin, en dat is een andere film. Een enorme griezelfilm, die de ouders een keer ’s avonds zaten te kijken. En helaas voor het jongetje was hij wakker geworden, naar beneden geslopen en stond hij een tijdje in de deuropening naar die horrorfilm te kijken, totdat z’n ouders het door hadden. Gevolg? Dikke vette nachtmerries de nachten daarna. Maar de oplossing zat dus ook in een film.

Sully

Want wat deed de grasmaaiende papa? Hij liet het manneke de film ‘Monsters Inc’ zien. En dat is een hartverwarmende Disney film, waar het allerliefste monster ooit een rol speelt; Sullivan. Of Sully voor z’n vrienden. Het ventje in kwestie was verkocht, en helemaal dol op Sully. Een lief monster, dat kinderen beschermt tegen de echte monsters. En de kinderen zelfs aan het lachen maakt.

Bankhoes

En nu de uiteindelijke oplossing. Papa had mijn stukjes over bankhoezen gelezen, en had een idee. Hij liet een bankhoes bedrukken met de afbeelding van Sully, en die ging over de bank in de kamer van z’n zoontje. En zo zit Sully elke avond en elke nacht op wacht. Er durft geen monster die kamer meer in te komen, en het jongetje slaapt als een roos.

Waar een bankhoes al niet goed voor is!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *