Blij met onze zoon!

Halloween
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

HalloweenHalloween; in Amerika een groot feest. Alles wat maar een beetje eng is, is al snel goed. En helaas wordt in Nederland dat feest ook steeds groter. Ja, helaas, want van mij hoeft het niet. Maar goed, ieder z’n plezier. Totdat je aan mijn bank komt.

Voorzichtig

Onze zoon vierde onlangs z’n 18e verjaardag voor zijn vrienden. Eigenlijk is het nog niet zo ver, maar door allerlei verplichtingen kwam het nou eenmaal goed uit zo. Over dat feestje hadden papa en mama eigenlijk niet zo veel te zeggen. We moesten maar zorgen dat we uit de buurt bleven, en verder dan ‘doen jullie wel voorzichtig?!’ kwamen we niet.

Spin

Wat we pas op het laatst hoorden, was dat er een thema zou zijn; ‘Halloween’. Ik kon nog net ‘nee, toch?!’ inhouden, na een schop tegen mijn schenen van mijn lieftallige echtgenote. En gelijk had ze; als de jeugd dat wil, dan doen ze maar. En dus werd het huis ‘gehalloweeniseerd’. Netten, nepskeletten, pompoenen, van alles. Had ik al gezegd dat onze zoon een echte regelaar is? Tot aan een nep spin van een meter of 2 aan toe.

Angst

En toen brak de dag van het feest aan. Wij moesten maar eens opstappen, was de boodschap. En dat deden we, we hadden namelijk een nachtje weg geboekt bij een bed & breakfast in de buurt. Best leuk eigenlijk. Daar gingen we, zoonlief zwaaiend in de deuropening en wij (vooral ik) met enige angst in het lijf op pad.

Bloed

De volgende dag kwamen we terug, na een heerlijke rustige nacht met aansluitend een overheerlijk ontbijtje. De reuzespin hing nog in de boom, maar binnen was alles eigenlijk best goed opgeruimd. Zeker als je weet dat er toch iets van 50 jongeren geweest waren. Natuurlijk hadden we wat voorzorgsmaatregelen genomen, maar toch. Je houdt je hart vast eerlijk gezegd. Maar alles zag er eigenlijk wel goed uit. Op de bank na. Die zat onder het bloed.

Bankhoes

Ik was al in paniek, maar mijn vrouw begon te lachen. Want dat bloed, dat op Halloween outfits had gezeten en dat enorm had afgegeven, dat was fake. En die bank? Die had onze zoon keurig gered. Hij had een paar oude bankhoezen uit de schuur gehaald, en die over alle meubelen gedaan.
En dus waren we trots op onze zoon. En blij met onze voorraad oude bankhoezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *