Vernieuwen en recyclen met een bankhoes

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Vernieuwen en recyclen met een bankhoes - Milieu in handenDat de stabiliteit van ons milieu onder druk staat is voor niemand nog een verassing. Als de mensheid doorgaat op de manier zoals wij dit de laatste decennia hebben gedaan zal onze toekomst zeker in gevaar worden gebracht.

De ijskappen van Antarctica zullen verder smelten, het waterpeil zal stijgen en het klimaat zal een grote verandering doormaken. Vanuit onze branche zien we dat veel organisaties steeds meer betrokken raken bij het verminderen van allerlei chemische verbindingen en alternatieve manieren te om de schade te minimaliseren. Bankhoes-Expert is hier geen uitzondering in.

Vernieuwen en recyclen met een bankhoes - water in ontwikkelingslanden3 kwart van het zoete water wordt door mensen gebruikt, en toch zijn er 1 miljard mensen in ontwikkelingslanden die het zonder of met ernstig verontreinigd water moeten doen. De druk van de Westerse wereld op het milieu is dan ook groot te noemen.

In Nederland consumeren wij gemiddeld 119 liter water per persoon. Indirect loopt dit verbruik zelfs op tot 6000 liter per dag. Bijvoorbeeld door water wat in de kleding en bio-industrie wordt gebruikt.

Wat heeft een bankhoes hier nu mee te maken?

kapotte fauteuilBankhoes-Expert denkt dan hardop: hoe kunnen wij bijdragen om de schade te minimaliseren. Onze drijfveer is het verminderen van afval. Waarom zou je banken, fauteuils of bureaustoelen weggooien als deze nog prima zitten? Met een bankhoes kan je het uiterlijk veranderen in nieuw en nog jaren genieten van je geliefde meubels.

Dit bespaart niet alleen kostbare tijd in het zoeken naar nieuwe meubels maar ook je uitgaven hou je daarmee laag. In de onvoorspelbare  ‘Corona’ periode waarin we nu leven is dit zeker niet onbelangrijk. De meest belangrijke reden is uiteraard aan het verminderen van afval. Je eigen keuze, en het nemen van verantwoordelijkheid, brengt je een stap dichter bij een schoner milieu.

Hoe zit het dan met papier?

Vervuild waterWerk je op kantoor dan zie je dat er veel papier wordt gebruikt. En met veel bedoelen wij dan ook echt veel. Milieuvriendelijk gewoontegedrag stopt dus niet alleen met een bank- of stoelhoes maar ook bij het gebruik van papier.

We printen iets uit op een vel papier en zodra we klaar zijn gooien we het weg. Waarom? De andere kant kan nog prima dienen als kladblok. Een bankhoes of een hoes voor je bureaustoel kan je ook meerdere keren gebruiken. Nogmaals, waarom zou je het weggooien als je het opnieuw kunt gebruiken.

Wat doet Bankhoes-Expert?

Onze bijdrage is om mensen zoveel mogelijk milieubewust te laten denken. We doen dit dan ook al jaren en blijven stimuleren om van denken, doen te maken. Met het aanbod van bankhoezen en stoelhoezen proberen wij de consument en bedrijven te laten kiezen voor het recyclen van hun meubels.

Meubels kunnen veel langer mee dan de garantieperiode van 1 tot 3 jaar. Binnen ons bedrijf begint dit al bij het gebruiken van allerlei materialen die het milieu zo min mogelijk belasten.

blauwe stoffen bankEigenlijk zou iedereen moeten denken aan een manier van recyclen. Gebruik duurzaam keukengerei in plaats van plastic voor eenmalig gebruik. Neem op je werkplek een eigen drinkbeker en laat de plastic bekers links liggen. Neem een tas mee naar het winkelcentrum, bespaar energie en breng quality time door in de natuur.

Wij hopen mensen te inspireren met het aanschaffen van een bankhoes of een hoes voor je bureaustoel. Elke actie voor het milieu telt. Er is zoveel mogelijk waarmee iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid kan nemen. Ook jij kan deel uitmaken van een betere toekomst, laten we het verminderen van afval samendoen!

Ben je benieuwd naar onze mogelijkheden om je meubels te recyclen en een nieuw leven te geven? Neem dan gerust even contact met ons op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.