Meubelhoezen

meubelhoezen
Gemiddelde leestijd: 4 minuten

MeubelhoezenMeubelhoezen zijn de oplossing wanneer je stofferen, repareren of reinigen te duur vindt. Maar ook wanneer je kinderen of huisdieren hebt is een bankhoes ideaal.

Vroeger gebruikte veel mensen een Grand-Foulard, dat is een mooie benaming voor een sprei. Dit grote sierdoek werd dan vaak over een bank of stoel gelegd. In sommige gevallen was dit niet altijd een goede oplossing. Het zag er niet zo mooi uit en zodra je opstond was de sprei alweer helemaal verfrommeld. Na de nodige ergernis gingen de mensen dan toch maar over tot het nogmaals reinigen, stofferen of repareren van de bank.

Meubelhoezen passen altijd

In de huidige tijd is er een enorme diversiteit aan prachtige materialen met een hoge elasticiteit beschikbaar. Deze rekbare stoffen hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de bankhoes.

Deze kant- en klare bankhoezen zijn altijd passend en zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende stoffen, kleuren en designs. Een bankhoes is de meest ideale oplossing voor je bank wanneer de stof versleten, of bevlekt is. Wil je de bank gewoon restylen omdat je wel eens iets anders in huis wil? Geen probleem, de keuze is groot en divers!

Spandex zorgt voor ideale pasvorm

Spandex is een kunstvezel die zich van andere kunstvezels onderscheidt door zijn grote elastische rekbaarheid. Deze kunstvezel wordt verwerkt in uiteenlopende materialen en producten. Meubelhoezen zijn hier een goed voorbeeld van.

Het grote kenmerk van spandex is dat de stof een enorme rekbaarheid krijgt. Afhankelijk van het percentage spandex kan een stof tot zes keer uitgerekt worden. Met als grote voordeel dat het altijd weer zijn oorspronkelijke vorm aanneemt. Elke meubelhoes heeft een perfect passende hoes voor uw bank, stoel of fauteuil. Kies wel de juiste model en maat voor het mooiste effect.

Passende meubelhoezen voor Ikea banken

Bij de meeste banken die Ikea levert worden er extra hoezen meegeleverd. Deze hoezen zijn niet goedkoop maar wel enorm handig om een extra set in de kast te hebben liggen. Is het model niet meer leverbaar? Dan kun je ook bij ons terecht voor een passende bankhoes. Deze bankhoezen zijn voordeliger dan bij Ikea en hebben een optimale pasvorm.

Meubelhoezen voor relaxfauteuils

relaxfauteuilDe bankhoezen die tegenwoordig te koop zijn passen nagenoeg op elke bank, hoekbank, fauteuil of eetstoel. Zelfs voor een fauteuil met een verstelbare rugleuning zijn er speciaal op maat gemaakte meubelhoezen verkrijgbaar.

In een handomdraai is je meest favoriete meubelstuk omgetoverd in een ander design met een nieuwe trendy kleur. Tegelijkertijd wordt je fauteuil optimaal beschermt tegen vuil en vlekken.

Talloze mogelijkheden

eetkamerstoelStel dat je een kunstleder bankstel hebt gekocht en na enige tijd is de bekleding versleten of er is een scheur in de bekleding ontstaan. Repareren of stofferen is niet altijd een mogelijkheid en valt al gauw buiten het budget. Met een bankhoes creëer je een ideale en goedkope oplossing om nog jaren van je bank te genieten.

Behalve bankhoezen van stof zijn er ook bankhoezen die op leder lijken. Er zijn zelfs bankhoezen die waterafstotend zijn. Denk er maar eens aan als je kat op de bank heeft geplast. Keer op keer je bank schoonmaken of hem professioneel laten reinigen kan een kostbare zaak worden. Een bankhoes die je dan even van de bank afhaalt en de wasmachine in kan doen is een oplossing. Geen stinkende bank meer die naar de kattenurine ruikt.

Makkelijk schoon te houden

De meeste bankhoezen zijn ook op een eenvoudige manier schoon te maken. Gewoon in de wasmachine op 30 graden even laten drogen en de meubelhoes kan zo weer over je bank, stoel of fauteuil heen.

Koop geen rommel

Helaas zijn er ook meubelhoezen te koop van veel mindere kwaliteit. Deze hoezen komen in bijna alle gevallen uit China. Buiten dat er goedkope materialen worden gebruikt zitten er vaak giftige afvalstoffen in verwerkt die binnen de EU verboden zijn. China heeft veel lagere tot bijna geen milieueisen ten opzichte van de hogere eisen die wij in Europa stellen.

Wanneer je een bankhoes wilt kopen. Let dan op het Oeko-Tex certificaat of vraag ernaar bij de verkoper. Met dit keurmerk weet je zeker dat het een product is wat met respect voor onze samenleving is gemaakt. Ook weet je dat er geen is gemaakt van giftige verfstoffen. Bankhoezen uit Europa zijn misschien iets duurder maar dan heb je ook een sterke kwaliteitshoes.

4 gedachten over “Meubelhoezen”

    1. We kunnen alle hoezen nog speciaal voor u maken. Levertijd twee/drie weken. Mail anders even naar ons met een foto en de maat van uw bank dan ga ik kijken welke hoes het beste past.

    1. Goede vraag, onze standaard hoezen passen niet op een hoofdbord van een boxspring.
      Maar we kunnen die wel op maat maken voor u. Enige wat we dan nodig hebben is de maat
      en een foto. Deze kunt u naar ons toe mailen en u ontvangt dan van ons prijsopgave.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *