Gatverdakkie

kat onder een dekentje
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

kat onder een dekentjeIk vertel u regelmatig over de ruime collectie bankhoezen bij ons thuis; bankhoezen zijn de perfecte manier om steeds weer wat anders met je interieur te doen. Een andere kleur, een persoonlijke touch, het kan allemaal. Maar waar laat je ze allemaal?

Vlooien

Nou, bij ons zitten de hoezen keurig in plastic kratten (met deksel) in de schuur. Helaas heb ik inmiddels daarbij ook een nadeel van de schuur ontdekt; we zijn niet de enigen die er komen. De kat van onze buren vindt het er kennelijk ook wel aangenaam. En met de kat zijn er dus nog wat andere beestjes meegekomen; vlooien!

Een dutje

Want als je dan kat bent, en je loopt over de schutting, dan kan je zo via het open raampje de schuur in. En als er dan een krat staat, waarvan de deksel niet helemaal goed dicht zit, dan heb je dat als slimme kat natuurlijk zo open. En dan biedt zo’n gevouwen bankhoes een heerlijk plekje om te slapen.

In je bank

Ik had geluk; de bovenste bankhoes was toevallig wit. En dus zag ik direct de zwarte puntjes, en had ik door wat er aan de hand was. Gelukkig maar, want het zal je maar gebeuren; die kleine, jeukende beestjes in je huis. Voor je het weet zitten ze overal, ook in je bank!

Voorkomen

Even een open deur, maar voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Heb je een huisdier? Veel stofzuigen! En inspecteer je huisdier ook af en toe, houd de plekken in de gaten waar je hond of kat vaak zit en denk daarbij aan de bank, de mand en het tapijt. Was af en toe de mand, of het dekentje van Fikkie of Minoes.

Stomen

Is het dan uiteindelijk toch nog mis gegaan met de bank, dan is stomen de beste oplossing. Het is de beste manier om af te rekenen met het ongedierte. Gebruik daarvoor een stoomreiniger. Deze is effectief voor het vernietigen van de vlooien en alles wat daarbij hoort. Dat kun je zelf doen, maar je kunt het ook aan specialisten uitbesteden, zoals de mensen van bank-reinigen.nl.

Ik was er gelukkig op tijd bij. Het raampje blijft open in de schuur, maar de kratten zijn allemaal weer dicht, nu met een extra stukje duct tape.

En de witte hoes zit weer een tijdje, zonder vlooien, op onze bank!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *