Een betere wereld

Vuurwerk in hartvorm
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Vuurwerk in hartvormIk heb u al over verschillende bankhozen vertelt. Over bankhoezen voor speciale gelegenheden, met afwisselende prints of voor bepaalde uitstapjes. En voor het begin van het jaar heb ik ook een speciale, eentje die knalroze is, met allemaal rode hartjes in verschillende formaten erop. Mijn ‘Make love, not war’-bankhoes zeg maar.

Belangrijker

‘Make love not war’ was een vaste kreet van 1 van mijn helden; John Lennon, 1 van de meeste vredelievende mensen op de wereld. Samen met zijn vrouw sprak hij zich uit voor wereldvrede, een boodschap die we allemaal eigenlijk ter harte moeten nemen. Een boodschap die nog geen seconde minder relevant is geweest. Sterker nog, die met de dag belangrijker wordt.

Vrede op aarde

Mijn hartjes-bankhoes dus, die gaat altijd op 1 januari op de bank. De kersthoes eraf, de ‘love’- hoes erop. Waarom? Omdat ik zo rond het einde van het jaar altijd weemoedig word. Met kerst zingen we dan de kerstliedjes, en komt het ‘vrede op aarde’ weer vaak voorbij. Maar waarom doen we daar nou nooit eens echt iets aan? Waarom blijft het bij liedjes, en worden het nooit eens daden?

Uitgestoken hand

Ik lees en hoor allerlei goede voornemens, en hoop ook echt dat iedereen die waar gaat maken. Maar waarom kunnen de hoge heren, bijvoorbeeld Poetin en Biden, niet eens hun goede voornemens waarmaken? Die willen toch ook vrede op aarde? En zij zijn nou juist de mensen die het waar kunnen maken. Waarom altijd maar dreigen, dreigen, en nooit eens een onvoorwaardelijke uitgestoken hand?

Menselijke maat

Ook in Nederland zijn we er goed in, allemaal mooie dingen roepen. ‘We gaan dit doen, dat doen, echt, het wordt anders!’ Maar verschil wordt er zelden gemaakt. En dan bedoel ik echt verschil; een betere ouderenzorg, gedegen opvang van mensen met problemen, meer aandacht voor de jeugd, het aanpakken van ongelijkheid. Zo moeilijk is het niet. Maar ja, het kost geld hè, die menselijke maat.

Droom

Mijn wens voor 2022? Doe eens wat voor een ander, zo maar. Steek eens een hand uit. Help eens iemand. Zorg voor elkaar, heb lief. Een mooie bankhoes, die hartjes-hoes, hij leidt in ieder geval elk jaar tot dromen van een betere wereld.
Je kunt zeggen dat ik een dromer ben, maar ik ben niet de enige!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *