Als u geen bankhoes wilt

Neon reclamebord met de tekst ok cleaners
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Neon reclamebord met de tekst ok cleanersIk vertel u voortdurend over allerlei leuke bankhoezen, en de vele slimme toepassingen. Maar ja, er zijn natuurlijk ook mensen die helemaal niet zo’n bankhoes willen, of in ieder geval het gebruik van zo’n bankhoes zo lang mogelijk willen uitstellen.

Onderhoud van uw bank

Daarom vertel ik u dit keer eens over hoe je een bankhoes vermijdt. Met andere woorden, ik geeft u wat tips om zo lang mogelijk uw mooie bankstel goed te houden. Ga er maar voor zitten, hier komen ze!

Tip 1: geen hitte en zonlicht

We hebben het al van jongs af aan geleerd: voorkomen is beter dan genezen. Nou, dat geldt ook voor uw nieuwe meubelen. Zet uw bank niet te dicht bij een open haard, kachel of andere verwarming. Hitte is niet goed voor de bekleding van uw bank. En ook direct zonlicht kunt u beter vermijden, want daardoor gaat de bank verkleuren. En tot slot, het lijkt heel simpel, maar zorg er voor dat u nooit scherpe spullen in uw zakken heeft. Deze kunnen uw bankstel beschadigen, of gaatjes veroorzaken.

Tip 2: regelmatig onderhoud en impregneren

Dan het onderhoud; bij een stoffen bank betekent dit, dat u regelmatig de bank stofzuigt. Vergeet daarbij niet om ook tussen de kussens al het vuil weg te halen. Als u een lederen bank heeft, vet die dan één of twee keer per jaar in. Zo gaat het leer niet uitdrogen en gaat het langer mee. Wilt u nou niet wekelijks de vlekken uit uw bank moeten verwijderen, dan kunt u ‘m het best impregneren met een vuilafstotende spray. Die legt een beschermend laagje op de bekleding, waardoor vloeistof of vuil er minder snel intrekt.

Tip 3: een stoomreiniger

Als uw bank echt aan een grote schoonmaak toe is, kunt u een stoomreiniger gebruiken. Die laat uw bank er weer als nieuw uitzien, zonder gebruik van chemicaliën. Beter voor het milieu dus! Doe dat wel heel secuur, en denk eraan dat niet alle stoffen geschikt zijn om schoon te maken met een stoomreiniger. Check dat, voordat u met het apparaat begint!

Laten reinigen

Wilt u uw bank grondig laten reinigen, en wilt u het zelf niet doen? Roep dan de hulp in van een expert, bijvoorbeeld de mensen van Meubelvisie. Zij kunnen u daarbij helpen!

En lukt niets meer, dan neemt u toch alsnog een mooie bankhoes?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *