Weer een cadeau

Kust van Noorwegen
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Kust van NoorwegenIk ben er zo trots op dat mensen deze overpeinzingen lezen. Al mijn geklets steeds over bankhoezen, je moet er maar van houden. Maar kennelijk vinden mensen het leuk, want we krijgen nog steeds veel leuke reacties. En we krijgen ook nog steeds cadeautjes. Niks mis mee!

Zweden

Van de week was het weer zo ver. Een pakketje, ingepakt met mooi kerstpapier. En als afzender? De kerstman, maar dan ook daadwerkelijk met stempels uit Lapland. Wat bleek, daar woont een Nederlandse dame, Nicolien, en die leest onze stukjes. Vindt ze leuk, zo houdt ze een beetje gevoel bij Nederland, en bij haar hobby ‘Interieur Ontwerp’. Ze doet ook regelmatig nog wel eens een ideetje op. Leuk om te lezen Nicolien!

Moermansk

Dit keer had ze wat voor ons zoals ik al zei. Maar eerst leg ik even wat uit over waar Nicolien woont. Dat is helemaal boven in Zweden, tegen de grens van zowel Noorwegen als Finland. Een Scandinavisch ‘drielandenpunt’ dus. En dat op 2850 kilometer van Vaals. Best een eindje dus. Oh, en het is maar 700 kilometer van Moermansk, dat op dezelfde hoogte ligt. weet u dat ook weer.

Wit

Nicolien legt uit, dat doordat het in die regio, en eigenlijk wel in het grootste gedeelte van Zweden, Noorwegen en Finland, al vroeg donker is, waardoor de mensen de zon best wel weinig zien, men heel erg behoefte heeft aan licht. Let maar eens op, als u weer eens zo’n Zweedse detective kijkt. Grote vensters, weinig gordijnen, veel dakramen. Allemaal om zo veel mogelijk licht binnen te laten. En heel veel wit in de interieurs.

Cadeautje

En dan terug naar het cadeautje. Dat bestond uit niet 1, maar 2 prachtige bankhoezen. Schitterend wit, met allerlei sierlijke patronen. En waarom 2? Nou, legt Nicolien uit. We snappen hier best, dat wit besmettelijk is, en dat je de boel toch wel schoon wil houden. Dus wat doen we dan? We kopen gewoon 2 dezelfde bankhoezen. Moet de ene de was in, dan kan de andere er op. En omdat ze zo makkelijk te plaatsen zijn, is dat geen enkel probleem.

Briljant, Nicolien. Een witte bankhoes, die altijd mooi blijft. En ondertussen vertel je niemand dat je er 2 hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *