Bankhoes of uw meubels stofferen

Bankhoes Milos Hoge arm
Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Bankhoes Milos Hoge armEindelijk bent u op het idee van een bankhoes tegen gekomen. Waarschijnlijk ergens gelezen in een woonblad of op een meubelblog. U bent vast al een tijdje op zoek om te kijken hoe u de levensduur van uw ooit prachtige bank kan verlengen. Stofferen is waarschijnlijk het eerste wat in u opkwam maar vaak ook kostbaar en toen opeens het idee van een bankhoes. Maar je hebt bankhoezen en je hebt bankhoezen en daar tussen zit een wereld van verschil.

U zult vast met een aantal vragen zitten zoals hoe werkt een bankhoes, hoe weet u of uw bank geschikt is voor een bankhoes en vast nog meer. In dit artikel probeer ik het één en ander te verduidelijken en zijn er vragen. stel ze gerust en ik beantwoord ze allemaal.

Er zijn feitelijk drie soorten bankhoezen

Universele bankhoes

De meeste bekende bankhoes is de universele bankhoes. Gemaakt van een dunne rekbare polyester stof die over de bank getrokken word. Teveel aan stof kan dan tussen de leuning en zitting van de bank worden weggestopt. Het elastiek aan de onderkant van een universele bankhoes zorgt er dan voor dat de hoes zo goed als mogelijk op zijn plaats wordt gehouden. Vaak is een universele hoes gemaakt van een effen stof maar ook talloze vrolijke prints zijn mogelijk.

Het kopen van een universele bankhoes is heel makkelijk. Meet uw bank op vergelijk de maten met de illustratie van de bankhoes en u weet of de hoes past of niet. Twijfelt u altijd even mailen, scheelt weer onnodig heen en weer gestuur.
Vaak zijn deze hoezen ook heel goedkoop en zijn makkelijk te krijgen via olie-express. Uiteraard krijg je dat waarvoor je betaald. Een goedkope bankhoes waarvan de pasvorm toch anders is dan u op menig youtube filmpje ziet en u zult zich realiseren dat dit toch niet ect iets is wat u graag in uw woonkamer gebruikt.

Voorgevormde bankhoezen

Ten tweede hebben we de voorgevormde bankhoezen. Dit is al een heel stuk beter dan de universele bankhoes. Vaak zijn de stoffen veel mooier en dikker. Kleuren zijn mooier, stoffen zijn anti statisch en worden gemaakt van katoen, spandex en een beetje polyester. De hoezen zijn geschikt voor bijna alle modellen maar niet voor allemaal. Kijk dan ook goed of het model bank overeen komt met de bankhoes van uw keuzen of vraag om advies. Onze klantenservice is internationaal bekend vanwege de hoogstaande service die ze verstrekken dus ook u willen wij heel graag helpen. Ikea banken zoals de Klippan is gemaakt voor de Milos met one arm. Past perfect maar heeft u een ander model bank laat het even weten. Vaak kunt u dan toch gebruik maken van een andere bankhoes uit onze uitgebreide collectie.

Custom made bankhoezen

Wilt u een perfect passende bankhoes maar uw meubels laten stofferen is net even te prijzig. laat dan een bankhoes op maat maken. U krijgt dan een bankhoes die perfect past op uw bank. Een bankhoes op maat is ook prima geschikt wanneer u geen passende confectie bankhoes kan vinden maar toch echt uw bank een tweede leven wilt geven.

Welke banken kunnen met een bankhoes uitgerust worden

1) Wanneer uw bank al een hoes heeft spreekt het voor zich dat u voor uw bank ook een nieuwe bankhoes kan kopen. Vaak zijn deze bankhoezen gewoon op de markt of te koop bij de leverancier van uw bank. Neem een voorbeeld aan Ikea banken. Vaak zijn de banken van Ikea uitgerust met een losse hoes. Deze hoezen kunt u dan ook los kopen. maar wilt u iets moois en speciaals dan kunnen wij ook een bankhoes voor u maken.

2) Ook wanneer u een normaal gestoffeerde bank heeft kan er in veel gevallen gekozen worden uit een voorgevormde bankhoes. Gaat u voor perfectie laat er dan 1 maken door ons. Heeft u een bank met allemaal losse kussens dan kan een custom made bankhoes wat duurder worden dan u denkt. Er zijn tenslotte veel meer losse componenten die apart gemaakt moeten worden. Een hoes die uit één deel bestaat is natuurlijk veel goedkoper dan een hoes die uit meerdere delen bestaat.

3) Bestaat uw bank uit voornamelijk losse kussens op een houten frame. Ook dan kunt u voordelig losse hoezen laten maken. Ideaal voor caravan kussens of tuinkussens met weinig moeite heeft u dan binnen de kortste keren een volledige make-over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *