Wrappen van je bankstel

Afbeelding van de afmetingen. 70-110cm breed. 90-110 cm hoog en 50-70cm hoog bij de armleuning.
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Wrappen is een techniek die uit de autoindustrie is overgewaaid en inhoudt dat er een folie in ieder gewenste kleur of dessin over de auto wordt geplakt. Zodoende geeft u voor relatief weinig geld een oude auto een nieuwe look. Zelfde kan ook bij keukens worden gedaan i.p.v. een nieuwe keuken kunt u voor weinig geld uw oude keuken weer als nieuw laten lijken. Nu is het de beurt aan onze zitmeubels. Voor weinig geld kunt u uw oude vertrouwde bank weer een tweede leven geven. Niet door het plakken van folie maar wel door gebruik te maken van een stretchende stof te gebruiken die als een tweede huid over uw bank wordt getrokken.
Het is een tendens om op een voordelige manier bestaande meubels een heel nieuwe look of tweede leven te geven.

Voorheen waren er drie opties om een bank een nieuwe look te geven.

    Verven
    Stofferen
    Bankhoes of grand foulard

Nu is er een nieuwe optie bijgekomen die door steeds meer mensen wordt ontdekt. Namelijk het wrappen van een bank, fauteuil of stoel.

Wrappen versus stofferen

Even in het kort gezegd maar wanneer een zitmeubel wordt gestoffeerd wordt de bestaande bekleding verwijderd. Het binnenwerk voorzien van nieuw schuim en wordt er een nieuwe bekleding op de bank gestoffeerd. Een tijdrovende bezigheid die ook best kostbaar is en om die reden vaak niet wordt toegepast op de goedkopere bankstellen.

Laat uw bank wrappen

Wrappen van een bank wordt als volgt gedaan. Over de bestaande bekleding wordt een nieuwe bekleding van stretchstof gestoffeerd. Het lijkt op het aanbrengen van een bankhoes met dat verschil dat de bankhoes een standaard product is en het wrappen specifiek voor uw model bank op maat wordt gemaakt. Er wordt verder geen schuim vervangen of andere reparatie’s verricht waardoor er enorm in kosten bespaard kan worden en uw bank er toch weer als nieuw uitziet.

Hoe gaat wrappen in zijn werk

Aan de hand van de bank worden er mallen gemaakt die worden gebruikt om de stretch stof te knippen. De hoes wordt in elkaar gestikt en voorzien van trekstroken om de hoes zo strak mogelijk over de bank te kunnen vastzetten. Bij het wrappen kan de hoes dus niet los worden gemaakt en in de wasmachine worden gereinigd. In sommige gevallen moeten er kleine aanpassingen aan uw bank worden gedaan om de hoes goed te kunnen vastzetten. Het wrappen van uw bank is dan ook echt maatwerk en kan niet zomaar worden uitgevoerd.

Kosten van het wrappen

De kosten van het wrappen van uw bank is circa 200 euro per zitplaats. Hiervoor wordt uw bank opgehaald, mallen gemaakt en de bank wordt vakkundig gewrapt. Na het wrappen wordt de bank weer keurig bij u thuis gebracht en heeft uw bank een heel nieuwe look gekregen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *