Praag

Praag
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

PraagIk weet het, ik ben net terug van vakantie, en nu gaan we al weer weg. Maar ja, ik heb ooit ergens gelezen dat de beste manier om met gevoelens van weemoed over je vorige vakantie om te gaan, het denken aan de volgende vakantie is. Vandaar!

Praag

Om eerlijk te zijn, het is niet een echte vakantie hoor. Mijn vrouw en ik gaan voor het eerst in best wel een tijdje weer eens samen een lang weekend weg. De kinderen zijn oud genoeg om zichzelf te redden, dus dat komt wel goed. We verheugen ons er best wel op; we gaan een paar dagen naar 1 van de mooiste steden van Europa; Praag.

Oude dame

Wist u dat Praag niet alleen heel mooi is, het centrum staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco, maar ook heel oud? Praag als stad, of in het begin als dorpje, bestaat al zeker 2000 jaar. Maar rond de stad worden nog altijd spullen gevonden die bewijzen dat er nog veel eerder mensen verbleven, zelfs al in de oude steentijd. Met rechte een ‘oude dame’ dus, Praag.

Praagse burcht

Ik zei het al, we verheugen ons enorm op ons tripje, vooral ook vanwege die historie. We houden allebei van geschiedenis, en wat dat betreft komt het wel goed in Praag. Zo zijn er stadsmuren die er al een jaar of 1300 staan, en natuurlijk is er de prachtige Praagse burcht, die in 880 werd gebouwd, en onder andere bestaat uit diverse binnenpleinen, kerken en paleizen, en een prachtige kathedraal.

Praga

Maar hoe kom je nou bij Praag, vroegen onze kinderen. Met de trein, was mijn eerste flauwe antwoord. Maar daarna legde ik uit dat het eigenlijk door onze bankhoezen kwam. Zoals u wellicht weet hebben we een nauwe band met onze Spaanse partner Belmarti die onze hoezen ontwerpt, en door hen hebben die hoezen ook Spaanse namen. Bijvoorbeeld Danubio (Donau) en Praga, wat dus Praag betekent in het Spaans.

Klassiek

De ‘Praga’ hoes heeft een rustieke uitstraling, wat een romantische sfeer geeft. Hij is leverbaar in twee lichte kleuren, en in 4 maten, en hij is makkelijk in de wasmachine te wassen. Mooi, klassiek; net als z’n naamgever.

Kijk hier maar eens!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *