De winterschilder!

De winterschilder
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

De winterschilderKent u die reclames van vroeger, over de winterschilder? Het waren van die spotjes van, denk ik, de branche vereniging, om vooral toch je huis van binnen te laten schilderen. We praten nu echt over 40 jaar terug hè? Hoe dan ook, bij ons zijn ze vandaag begonnen, de winterschilders!

Zomerschilder

Ik heb dat eerlijk toen niet zo goed begrepen, dat winter- en zomerschilder onderscheid. En toen ik het vandaag opzocht, bleek het ook nog eens anders te zijn dan ik dacht. Ik dacht ‘winterschilder, da’s binnen schilderen’. Dus die lui die buiten schilderen zullen dan wel zomerschilders te zijn, want in de winter kun je niet buiten schilderen.

December tot maart

Fout dus. Over het algemeen is er voor schilders minder werk in de winter. Daarom werken veel schilders in de winter met aantrekkelijke kortingen onder de noemer ‘winterschilder’. De periode kan per schilderbedrijf licht verschillen, maar is over het algemeen tussen december en maart. En als je dat weet, snap je het spotje van 40 jaar geleden ook wat beter.

Plastic

Maar goed, de winterschilder die bij ons werkt is dus helemaal geen winterschilder. Maar het is wel binnen. Dat dan weer wel. En dus moest alles aan de kant, en moest er een hoop ingepakt worden. En dan kun je wel met flinke rollen plastic aan de slag, maar dat is alleen maar slecht voor het milieu. Maar ja, je werkt voor een bedrijf dat bankhoezen verkoopt of niet. Ik wel dus.

Kleurrijk

En dus zou je nu onze kamer moeten zien. Op de bank, op de stoel, op het dressoir, over de televisie, over de eettafel, over de eetkamerstoelen. Overal zitten oude bankhoezen overheen, de winterschilder (die dat dus niet is) wist niet wat hij zag. Het is ook wel een kleurrijke boel hoor, met al die bankhoezen. Misschien laat ik het wel zo …

Nieuw

Waar je bankhoezen dus al niet voor kunt gebruiken, mooi toch? Doe het niet met de nieuwste die je hebt, maar mocht je er 1 vervangen, bewaar die oude dus goed. Je weet nooit wanneer ‘ie nog van pas komt. Bij de winterschilder bijvoorbeeld!

En je kunt natuurlijk ook gewoon een nieuwe bankhoes kopen, we hebben er een heleboel verschillende. Kijk hier maar eens!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.