Donau

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Er is onenigheid ontstaan in onze familie. Niet echte ruzie of zo, maar wel gedoe. En waarom? Nou, om de nieuwe stoel die we hebben, iedereen wil er in zitten!

Leeftijd

Het is niet eens een gloednieuwe, hypermoderne stoel of zo. Om eerlijk te zijn, het is een tweedehandsje. Maar daarom niet minder gewild hier in huis. Het is een stoel die we allemaal al kenden, want hij stond vroeger bij onze buurvrouw. Dat is echt een schat van een mens, maar al behoorlijk op leeftijd, en daarom is ze kleiner gaan wonen.

Bijzonder

Onze kinderen kwamen graag bij de buurvrouw. Ze ving hen ook regelmatig op, als ze weer eens de sleutel waren vergeten, en toen ze nog een stuk kleiner waren, zaten ze er regelmatig spelletjes te doen. Kortom, de ideale buurvrouw voor een gezin met opgroeiende kinderen. En niet alleen dat, het is ook een bijzondere vrouw.

Paraat

Ze is nooit getrouwd geweest, en heeft ook geen kinderen. Ze heeft eigenlijk haar hele leven in dienst van andere mensen gesteld. Ze was verpleegkundige en heeft ruim 40 jaar in het buitenland gewerkt. En dan ook nog eens in moeilijke landen zoals Congo, Zimbabwe en Liberia. Landen waar de armoede groot is, en waar zorg niet altijd voor handen is. Maar waar zij altijd paraat was.

Relaxen

En nu is ze al weer en tijd terug in Nederland, ze is met pensioen. Ze is gaan wonen in het huis van haar ouders, wat onze vroegere buren waren. Alles is daar nog zo’n beetje als het vroeger was, op 1 grote uitzondering na. Onze buurvrouw had namelijk 1 luxe aankoop gedaan; zo’n heerlijke relax stoel, die in alle standen verstelbaar is. En die staat nu bij ons, nu ze is verhuisd!

Danubio

Eén klein minpuntje; het leer dat er op zat was enorm versleten. Dus wat doe je dan, als je bij bankhoes-expert werkt? Dan neem je de Danubio (de Spaanse naam voor de Donau!) mee, de bankhoes die speciaal gemaakt is om ook relaxfauteuils een nieuw uiterlijk te geven. En hij staat er weer prachtig bij! De buurvrouw kreeg zo waar nog een beetje spijt dat ze ‘m had weggeven. Gelukkig mochten we ‘m houden! Kijk hier maar eens!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.