La Vuelta

La Vuelta
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

La Vuelta Ik moest van de week even in Utrecht zijn, in de buurt van Kanaleneiland. Nou, dat kon ik wel vergeten. Ik had namelijk even niet gerekend op alle afgesloten wegen, dankzij een bijzonder fenomeen; de start van de Ronde van Spanje, maar dan in Nederland.

Vuelta

Het gebeurt tegenwoordig eigenlijk best vaak, zo’n grote ronde die in een heel ander land start. Vroeger ging de Tour de France nog wel eens een stukje door Zwitserland of België of zo, maar dat was kennelijk niet genoeg. Want de 3 grote wielrenrondes zijn al van start gegaan in landen als Engeland, Duitsland en Denemarken. En dit jaar deed de Vuelta Nederland dus weer aan.

Djiro

Klinkt best mooi hè, Vuelta? En als je het dan goed uitspreekt, moet die V aan het begin ook nog eens als een soort zachte B uitgesproken worden. Buelta dus. Of de ronde van Italië, ook al een aardig woord; de Giro. Nog een keer uitspraak les, dat is dus de djiro. Niet die oude bank, de giro. Met andere woorden, de Buelta en de Djiro. En allebei zijn ze al eens in Nederland gestart, net als de Tour.

Milos

Wist u trouwens dat het allemaal 1 pot nat is? Buelta, Djiro en Tour. Het betekent gewoon heel simpel allemaal ‘ronde’. De ronde dus. En waarom begon ik over de Vuelta? Omdat ik toevallig op pad was met een stapeltje bankhoezen. Ik ging bij iemand langs met 5 verschillende soorten ‘Milos’, onze prachtige en unieke bankhoes.

Kleurstaal

En wat is dan het verband tussen de Vuelta en de Milos? Nou, ze komen allebei uit Spanje! De Milos komt van onze bijzondere partner in Spanje, het bedrijf Belmarti, dat zijn eigen stoffen ontwikkelt. De Milos is zo gemaakt dat er eigenlijk voor zo’n beetje elke bank een bankhoes te vinden is.

Kijk hier maar eens!

Oh, en wie de etappe in Utrecht gewonnen heeft? Ik heb geen idee eerlijk gezegd, ik ben niet zo’n wielren-fan, sorry …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *