Uh, vlaggetjesdag?

Uh, vlaggetjesdag? | Kat liggen op poof
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Uh, vlaggetjesdag? | Kat liggen op poofIk ga u nog wat meer vertellen over mijn achtergrond. Ik ben geboren in de grote stad, in het westen, maar verhuisde toen ik een jaar of 6 was naar het oosten. We kwamen op de Veluwe terecht, een prachtige omgeving, met veel groen. Maar ook wel wat verschillen met waar ik vandaan kwam. Lees maar eens verder.

Vlaggetjesdag

Eerst een hilarisch misverstand. Ik ging met mijn 2 broers naar een fijne lagere school, waar we ons gelijk thuis voelden. Alleen mijn moeder moest nog wat wennen. Want toen ‘Vlaggetjesdag’ kwam, hield ze ons natuurlijk thuis. Logisch, want Vlaggetjesdag is een eeuwenoud festijn in verschillende havens, tegenwoordig gekoppeld aan het binnenbrengen van de eerste Nieuwe Haring. En alle scholen zijn dan vrij. De school belde mijn moeder op, of was er wat anders aan de hand? Mijn moeder verbaasd, school verbaasd. Want Vlaggetjesdag was dus volstrekt onbekend, daar waar we nu woonden.

Hocker of poef?

En zo liepen we wel tegen meer verschillen aan. Want was een bokse? Dat bleek een broek te zijn. En de ramen gingen ‘los’, als ze open gedaan werden. Allemaal net even anders dan we gewend waren. Ook bij meubelen gelden dat soort verschillen. Is het nou een ‘chaise longue, of is het een divan? En nog veel interessanter; is het een hocker, een poef of een kruk? Eerlijk gezegd, ik durf het u niet te zeggen. Ik geef zelf de voorkeur aan hocker, terwijl mijn vrouw het altijd over de poef heet.

Ideaal ding

Eigenlijk maakt het niks uit, hoe je iets noemt. Bokse of broek, hocker of poef. Het enige dat ik er eigenlijk nog over kwijt wil, is dat ik het een heerlijk meubelstuk vindt. Niet om een hele avond op televisie te kijken, maar wel om je voeten lekker op te leggen. Of om even bij te schuiven, als er wat bezoek is. En voor de kat natuurlijk. Een ideaal ding, zo’n hocker. Een ideaal ding, zo’n poef.

Onze hockerhoezen

Als u nou uitgekeken bent op uw oude hocker, dan kunt u ook bij ons terecht. Naast de bank– en stoelhoezen, hebben we ook hockerhoezen in onze webshop. Zo geeft u uw oude hocker, of poef, weer een hele nieuwe look!

Kijk er maar eens rond!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.