The one with …

oude klassieke tv
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

oude klassieke tvAls u net als ik direct herkent waar dat vandaan komt, dat ‘The one with’, dan bent u net als ik een ‘Friends’-kijker. Of u was het, dat kan ook natuurlijk. Al kunt u de ongelooflijk populaire serie natuurlijk nog steeds bekijken, want je komt bijna dagelijks nog wel ergens een aflevering tegen. Friends dus.

10 jaar

Voor wie de serie niet kent, Friends draaide om 6 vrienden in New York. Het zijn allemaal twintigers, die met vallen en opstaan hun plek in de wereld proberen te verwerven. De serie draaide van 1994 tot 2004 en was wereldwijd enorm populair. In die 10 jaar verschenen er 236 afleveringen, en die heetten allemaal “The one with ….” en dan kwam dus het onderwerp van die aflevering.

Die ene met …

In het Nederlands zou dat dan dus zo gaan. ‘Hé, heb jij die aflevering van Friends gezien? Welke bedoel je? Nou, die ene met …’. En om dat voor te zijn, hadden de makers bedacht dat elke aflevering al direct zo genoemd werd. Die ene met de duim, die ene met de nep-Monica en die ene waarin Rosita dood gaat. En over Rosita wil ik het even met u hebben.

Barcalounger

Want Rosita is niet zo maar iemand. Rosita hóórt bij Chandler, 1 van de 6 hoofdpersonen. Maar Rosita is niet een ver familielid, een buurvrouw, een collega of zo. Nee, Rosita is een onderdeel van Chandler’s leven. En stiekem was ik wel een beetje jaloers op hem, ik zou ook dol Rosita zijn. Rosita is namelijk Chandler’s ouwe vertrouwde barcalounger.

Tragisch

Nooit van gehoord, een barcalounger? Het is zo’n stoel met allerlei knoppen en handles, die je in elke stand kunt zetten. Met hoofd- en voetsteunen, met een slaapstand, houders voor bekers, dat soort werk. De ultieme stoel om tv in te kijken, volgens Chandler. Maar in deze aflevering ‘overlijdt’ Rosita dus. De leuning breekt af. Een tragisch moment. Als u wilt weten hoe het verder gaat, dan moet u toch echt even ‘The one where Rosita dies’ kijken, ik verklap verder niks.

Maar als u zelf nou zo’n stoel heeft, en u wil goed zorgen voor ‘uw eigen Rosita’, kijk dan eens in onze webshop.

Want u raadt het al, zelfs voor uw Rosita hebben wij een bankhoes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.