Geel-blauw

Geel blauwe vlaggen van Oekraine
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Geel blauwe vlaggen van OekraineU weet het al lang, als u hier vaker komt. Ik ben dol op bankhoezen. Ik heb ze in allerlei maten en kleuren, ik heb oude en nieuwe, en zelfs zelfgemaakte. Het maakt mij niet uit, ik ben dol op bankhoezen.

Pionier

U kent langzamerhand ook bijna mijn hele familie. Vrouw en kinderen, oma, tantes, zwager, broers, alles is al wel eens langsgekomen. Maar vergis u niet, ik ben nog niet klaar. Ik stel u voor aan mijn oom. Grappig genoeg is het ook degene die mij liet kennis maken met meubelen en met name ook met bankhoezen. Hij was een pionier op dat gebied, hij werkte z’n hele leven in de meubelindustrie!

Spullen

Oom belde me op met de vraag of ik ‘m kon komen helpen. Hij had namelijk iets nodig uit z’n schuur. Nou moet u weten dat die schuur niet echt een schuur is, maar eerder een opslagplaats. Hij stouwt die schuur vol met van alles en nog wat. En uit die enorme hoeveelheid spullen wilde hij nu wat hebben. Gelukkig wist ‘ie wel waar het lag, maar kon ‘ie er zelf niet bij. Hij is dik in de 80.

Socrates

Het ging om een oude bankhoes, eentje uit 1982. In die tijd was mijn oom helemaal gek van het Braziliaanse voetbal. Maar ja, in ’82 lag het Braziliaanse team er op het WK al snel uit. En dus was de bankhoes die mijn tante voor mijn oom had gemaakt, in kleurig geel en blauw, al snel van de bank verdwenen. En die wilde hij nu dus tevoorschijn hebben.

Oekraïne

Niet vanwege Brazilië, maar vanwege Oekraïne. Hij is namelijk helemaal kapot van wat er daar gebeurt, hoe de Russen het land aan puin schieten. Hij snapt niet hoe mensen elkaar dat aan kunnen doen. Natuurlijk had ‘ie aan giro 555 gedoneerd, en had ‘ie spullen aan de plaatselijke kerk gegeven voor de opgevangen vluchtelingen. Maar hij vond al die oorlogsbeelden in de journaals verschrikkelijk.

Geelblauw

Dus had oomlief bedacht, dat het eerbetoon aan Brazilië uit ’78 prima kon dienen als steunbetuiging aan Oekraïne in ‘22. En nu zit hij dus op een geelblauwe bankhoes het journaal te kijken. Waar een ouwe bankhoes al niet goed voor kan zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *