Quilten

Quilten
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

QuiltenAls u op onze website rondkijkt, ziet u dat we meer dan alleen bankhoezen hebben. U vindt er ook hoezen voor stoelen en kussens, er zijn grand foulards en ook beschermers voor uw bank. En als u die bekijkt, dan ziet u dat die bij ons ‘quilts’ heten.

Dertiende eeuw

Maar wat zijn nou eigenlijk quilts? En waar komt dat woord vandaan? Om met dat laatste te beginnen, dat komt van het Latijnse woord ‘culcita’, wat bolster of kussen betekent. Het woord quilt zelf lijkt voor het eerst te zijn gebruikt in Engeland, in de 13e eeuw. Het vroegste ‘quilten’ werd gedaan om bed overtrekken te maken: zeer mooie quilts worden vaak genoemd in middeleeuwse inventarissen en ze werden vaak familiestukken.

Bankbeschermer

Maar wat is quilten dan precies? Nou, quilten is een methode om lagen stof aan elkaar te naaien. Hoewel er enkele variaties zijn, betekent een quilt meestal een bed overtrek gemaakt van twee lagen stof met een laag vulling (watten) ertussen, bij elkaar gehouden door stiksels. De steken zijn meestal gebaseerd op een patroon of ontwerp. En in onze webshop is dat dus geen bed overtrek, maar een ‘bankbeschermer’.

Mongolië

De geschiedenis van quilten gaat in ieder geval ver terug. Het werd gedaan in Europa, maar ook in India en het Verre Oosten. Door de geschiedenis heen zijn er vele schitterende voorbeelden van magnifieke middeleeuwse quilts bewaard gebleven, die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Maar er zijn ook quilts van nog veel eerder. De oudste quilt die we kennen, is ooit gevonden in een grot in Mongolië. Deze quilt is meer dan 2000 jaar geleden gemaakt.

Zitervaring

Maar nu terug naar nu. Onze quilts, onze bankbeschermers, zijn heel eenvoudig aan te brengen en te verwijderen wanneer er visite komt. Zodat u altijd een mooie schone bank in huis heeft staan. De hoge kwaliteit stof is extra zacht voor een luxe en comfortabele zitervaring. De onderzijde van de hoes is voorzien van een antislip-laag aan de onderzijde.

Voor de juiste maat meet u de zitbreedte tussen beide armleuningen in. Heeft u hulp nodig stuur ons een mail en wij vertellen precies welke maat u nodig heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *