Prijzig stoeltje

Een American Football met opdruk patriots
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Een American Football met opdruk patriotsTja, ik kon het niet laten. In de nacht van zondag op maandag was het weer zo ver; de Super Bowl. Gelukkig voor mij tegenwoordig ook live op de Nederlandse televisie te volgen. Al zou ik er veel liever zelf een keer bij zijn. Maar eerst even een zijsprong, weg van de Super Bowl en van bankhoezen; ik vertel u graag even wat over een paar prachtige design meubelen.

Vlinderstoel

Neem nou de beroemde Vlinderstoel Fritz Hansen van Arne Jacobsen. Een zeer herkenbare stoel, maar eigenlijk is het gewoon een grappig ontworpen bureau- of eetkamerstoel. Vier dunne poten, geen armleuningen en een ietwat gebogen rugleuning, die van onder smaller dan van boven is. Vandaar ‘Vlinderstoel’. Hebben? Dat kan, maar u betaalt dan wel zo’n € 450.

Rietveldstoel

Dan de Rietveldstoel, die recht-toe-recht-aan stoel van Gerrit Rietveld. U weet wel, die stoel die uit allemaal rechte vlakken en vierkante balken bestaat, in de kleuren rood en blauw, met gele accenten en zwarte steunen. Ook die is nog in productie, en dus aan te schaffen. Geïnteresseerd? Ik zou beginnen met wat kussens te kopen, want heel zacht zal ‘ie niet zitten. En dan de stoel, die staat in uw woonkamer voor een kleine € 2500. Koopje toch?

Dalí

We gaan nog een stapje verder; de prachtige Mae West bank van Dalí. Die is natuurlijk niet te koop. Maar de daarop gebaseerde bank van de Studio 64 architecten kun je nog wel aanschaffen, het is een prachtige kopie, in felrood, gevormd naar de lippen van filmster Mae West. Een mooie tweezitter, maar dan wel voor € 4000 per persoon. Want voor zo’n € 8000 is de bank voor u!

Baas boven baas

En dan terug naar de Super Bowl, en de stoel die ik zelf het allerliefste zou willen hebben. Die staat in het midden, aan de zijlijn, bij de Super Bowl. Maar ja, de prijs. Dat stoeltje kost € 21.250. Tja, dan maar thuis voor de buis. Met een bankhoes met het logo van mijn eigen favoriete team, dat niet eens in de finale staat, de New England Patriots.

Maar waar ik wel een bankhoes heb!

Bent u ook op zoek naar een bankhoes? Kijk eens rond. We hebben dan wel geen Patriots-hoes, maar er zijn prachtige exemplaren te vinden in onze shop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *