Pimp uw bank

Verfpoeder in de kleuren van een regenboog | Pimp uw bank
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Verfpoeder in de kleuren van een regenboog | Pimp uw bankTja, het kan zo maar een keer gebeuren. Je zit op je bank, en je denkt ‘ik ben die saaie bank wel een beetje zat’. Of je realiseert je dat je gewoon wat verandering of een vleugje kleur in je woonruimte nodig hebt. En als je dan niet het geld aan een hele nieuwe bank wilt besteden, zijn er best wel manieren om uw bank te ‘pimpen’.

Verven

Je kunt bijvoorbeeld de bekleding verven. Het enige wat je nodig hebt is een badkuip, een kleurstofoplossing, tijd en ruimte. Daarbij is het uitermate belangrijk om de hoezen allemaal samen te verven, omdat verschillende batches kleurstof verschillende kleuren kunnen opleveren! Het kan erg vermoeiend zijn, maar het resultaat is het meer dan waard. Maar let op, al te donkere kleuren kunnen niet opeens wit geverfd worden.

Pootjes

Persoonlijk is een van mijn favoriete manieren om een bank op te knappen het vervangen van de poten van de bank. Door bijvoorbeeld houten in plaats van metalen pootjes te monteren, of door iets hogere pootjes te gebruiken, krijgt een bank al een heel ander gezicht. Het bijwerken van je bank met kleine details zorgt voor persoonlijkheid, zoals ook het toevoegen van een sierkussen of deken – en het duurt niet lang en hoeft ook niet veel te kosten.

Opnieuw stofferen

Meubels van hoge kwaliteit zijn tegenwoordig nog niet zo makkelijk te vinden en het zou eigenlijk zonde zijn om een mooie bank weg te gooien. Hoewel opnieuw stofferen de duurdere optie is, is het ook de perfecte oplossing als je een bankontwerp hebt dat ingewikkeld is en veel details vereist (denk aan Chesterfield-banken). Als u uw bank plaatselijk opnieuw laat bekleden, kunt u uw bank in zijn oude glorie doen herleven. Het proces kan een beetje lang duren, maar de pasvorm zal mooi zijn.

Als je niet de tijd of het geduld hebt om je eigen hoezen te verven, de pootjes wel goed vind zo, en opnieuw stofferen te ingewikkeld vindt, dan kun je natuurlijk ook gewoon een bankhoes bij ons kopen.

We hebben ze in alle kleuren en maten, kijk maar eens rond in onze webwinkel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *