Een sjaaltje voor uw bank

Een sjaaltje voor uw bank
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Een sjaaltje voor uw bank Bankhoezen. We hebben ze in alle kleuren en maten voor u. Rood, geel, groen, blauw; geen probleem! Voor een tweezitsbank, een driezitsbank of misschien een hoekbank, het kan allemaal. Maar we hebben ook sjaaltjes voor uw bank. Echt waar!

Sjaaltjes

En ja, ik ben serieus. Maar ik moet het ook even uitleggen. Ik heb het namelijk over een foulard. En als je op websites met etymologische uitleg of op wikipedia opzoekt wat dat betekent, of waar het vandaan komt, dan vind je dus dat een foulard eigenlijk een sjaaltje is. Het schijnt te komen van een woord voor een Franse halsdoek of omslagdoek.

Etymologie

Ook nog even snel uitleggen dan; etymologisch. Etymologie is de wetenschap die de herkomst en geschiedenis van woorden bestudeert. Best leuk om eens in te duiken hoor! Wist u bijvoorbeeld dat het Nederlandse woord koffie komt van het Arabische woord ‘qahwa’. En meubel-gerelateerd; sofa komt ook uit het Arabisch, van het woord ‘suffa’, voor onder andere kussen.

Omslagdoek

Terug naar de foulard. Hoe dat woord dan gebruikt kan worden voor zo’n grote doek die over een bank gedrapeerd wordt, ik heb eerlijk gezegd geen idee. Dat is niet zo snel te vinden in ieder geval. Het heeft vast te maken met het feit dat de oorspronkelijke foulard dus een soort omslagdoek was. En eigenlijk is onze foulard ook een soort omslagdoek. Een omslagdoek voor een bank.

Alternatief

Hoe dan ook, wij hebben ze, foulards. Ze zijn een prima alternatief voor een bankhoes, als je alles wat losser op je bank wil hebben liggen. En ze zijn natuurlijk hartstikke makkelijk op je bank te leggen, of eigenlijk er omheen te vouwen. Net als een omslagdoek dus.

Kijk eens in onze webwinkel, misschien is het wat voor u. Een sjaaltje voor uw bank.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *