huisstofmijt en bankhoezen ideale combinatie

huisstofmijt
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Huisstofmijt allergie is vaak de reden om toch maar een leren of kunstleren bank te kopen. Maar wist je dat je met een bankhoes helemaal geen last hoeft te hebben van huisstofmijt. Een leren of kunstleren bank kan dan ook uitstekend worden voorzien van een stoffen bankhoes.

Huisstofmijt

Mensen die allergisch zijn voor huisstofmijt zijn niet allergisch voor de beestjes zelf maar voor de uitwerpselen van de huisstofmijt. Deze beestjes houden zich schuil net onder de stoffering. Waar ze leven van bijvoorbeeld huidschilfers. Warmte en een hoge vochtigheid zijn ideale leefomstandigheden voor de huisstofmijt. Je kunt natuurlijk je bank eens grondig laten reinigen met een vapor reiniging methode maar dan begint de cyclus na drie maanden toch weer opnieuw.

Er zijn een aantal manieren om de overlast van huisstofmijten te beperken. Bijvoorbeeld door de luchtvochtigheid omlaag te brengen tot een luchtvochtigheid van 45. Nadeel is dat massieve houten meubels dan kunnen kromtrekken. Dus niet altijd de beste oplossing. Maar de luchtvochtigheid verlagen, regelmatig luchten en de kachel niet te hoog zetten. Kun je toch de strijd met huisstofmijten aan en zodoende allergische reactie op hun uitwerpselen verminderen.

Wat is het voordeel van een bankhoes

Heb je een leren of kunstleren bank dan kan ik me voorstellen dat je het comfort van stof mist. Stof geeft een betere akoestiek in huis en zit gewoon veel behaaglijker dan een gladde bank. Omdat onze hoezen voor een groot deel uit katoen bestaat en gemaakt is van een jaquardweefsel kan de huisstofmijt nauwelijks of niet een leven opbouwen onder de bekleding of tussen de vezels.

De beestjes die dan toch proberen te overleven tussen de stofvezels kunnen eenvoudig worden verwijderd door regelmatig te stofzuigen of eens in de maand de bankhoes even te wassen in de wasmachine. En dat kan met een vaste stoffering niet. Op deze manier kunt u toch genieten van een behaaglijk zittende bank.

De beste hoes die je kunt kopen

De beste hoes die je dan kan kopen is de Milos een multiedirectionele stretchstof. Behandeld met het patern-fit systeem en voor gekrompen. Kijk wel goed na de maten van de bank en de hoes voordat je een bankhoes gaat kopen of vraag ons gewoon advies. We helpen u graag verder.

2 gedachten aan “huisstofmijt en bankhoezen ideale combinatie”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *