Fun in Acapulco

Fun in Acapulco | Bankhoes Acapulco
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Fun in Acapulco | Bankhoes AcapulcoMisschien heeft u het meegekregen, maar er draait een nieuwe film in de bioscoop met de naam ‘Elvis’. En ja, u snapt ‘m al, die film gaat over Elvis Presley. Het is een zogenaamde ‘Biopic’, met andere woorden een biografische film over het leven van ‘The King’. Ik weet het nooit zo, met dat soort films. Ze gaan altijd over dode mensen, en wie weet nou het beste hoe zijn of haar leven gelopen is? Die persoon zelf toch? En die is nou juist dood.

Moeilijk

En daardoor zijn dat soort films eigenlijk altijd films over hoe anderen het leven van die persoon, in dit geval Elvis dus, hebben meegemaakt of soms zelfs van een afstand hebben gezien. Daarom blijft het moeilijk om vast te stellen of dit het ‘echte verhaal’ is. Wie was erbij toen Elvis 3 was? Wie voelde wat Elvis voelde toen ‘ie 15 was? Elvis, en niemand anders. Moeilijk dus.

Entertainment

Wat deze films wel vaak doen is mij even met de neus op de feiten drukken hoeveel prachtige muziek er al gemaakt is door de eeuwen heen. Bijvoorbeeld ‘Amadeus’ over Mozart, of ‘Walk the Line’ over Johnny Cash. Of wat dacht u van de schitterende documentaire over Nina Simone, ‘What happened, Miss Simone’? En niet te vergeten ‘Ray’, de ijzersterke film over Ray Charles. Ik zie de films vaak als entertainment, niet als het echte verhaal. Maar ik ga dan weer wel naar die muziek luisteren.

Acapulco

Zo ook met ‘Elvis’. Aardige film, geweldige muziek. En dus draaide ik weer Elvis, en ik nam gelijk maar weer wat van die oude films van hem mee. Een aantal daarvan is echt aan te raden, zoals ‘Viva Las Vegas’, ‘Jailhouse Rock’ en “Blue Hawaii’. En natuurlijk ‘Fun in Acapulco’. En zo ben ik gelijk weer terug bij onze bankhoezen.

Want 1 van onze toppers heet ‘Acapulco’, en als u die op onze site opzoekt snapt u ook wel waarom. Het vrolijke dessin komt je direct tegemoet!

Eigenlijk is het ‘Fun in de huiskamer’ met deze bankhoes; de ‘Acapulco’. U vindt ‘m hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.