Kioto Protocol

Kioto-protocol
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Kioto-protocol Wel eens van gehoord, het Kyoto- protocol? Het Protocol van Kyoto, ook wel het Verdrag van Kyoto, werd in 1997 opgesteld in de Japanse stad Kioto ( of Kyoto) en regelt de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen. En dat is hard nodig, want de aarde warmt nog harder op dan verwacht.

Elfstedentocht

Er zijn daarna nog verschillende vergaderingen, bijeenkomsten en oplopen van allerlei regeringsleiders geweest, zoals in Parijs en Glasgow, maar helaas merken we nog weinig verschil. Ook in Nederland zien we de gevolgen, met drogere zomers en warmere winters. Mijn kinderen weten niet eens wat een Elfstedentocht is, en ik denk ook niet dat ze die ooit nog gaan meemaken.

Broeikas

Maar ja, als er dan zo’n bijeenkomst van wereldleiders is, waar spijkers met koppen geslagen moeten worden, en ze komen allemaal met een privé vliegtuig, dan weet je gelijk hoe serieus de dames en heren het probleem nemen. De eigen economie gaat helaas eigenlijk altijd voor. Leuk hoor, dat verminderen van die broeikasgassen, maar de burger moet wel gewoon in z’n auto kunnen stappen, en z’n stukje vlees kunnen eten.

Natuur

En dankzij die keuzes van de mensen die de wereld kunnen en moeten redden, zien we het mis gaan. Zoals in allerlei incidenten; steeds meer natuurrampen, zoals overstromingen, enorme bosbranden, smeltende gletsjers. De natuur, de aarde, zegt ‘houd er mee op!’, en wij luisteren niet. Dat kan niet zo door gaan! En dus moeten we er zelf mee aan de slag.

Kioto Chaise Longue

Want wij geloven in verandering, we kunnen samen echt verschil maken. We recyclen alles wat maar kan, en we fabriceren onze producten ook zo veel mogelijk van al eerder gebruikte materialen. Zoals voor onze bankhoezen, waar ook oud textiel voor wordt gebruikt.

En misschien is het daarom ook wel zo toepasselijk dat 1 van onze mooie bankbeschermers de Kioto Chaise Longue heet. Kioto dus. Al was het alleen maar om duidelijk te maken dat wij geloven in duurzaamheid!

Op zoek naar een mooie bankbeschermer? Kijk dan eens naar de Kioto. U vindt ‘m hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *