Duurzaam

STANDAARD 100 van OEKO-TEX®
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

STANDAARD 100 van OEKO-TEX®Wel lekker hè, dat warmere weer? Hier bij ons in huis is het ook altijd een sein om de kledingkasten weer eens in te duiken. Welke zomerkleren kunnen we weer aan, wat is te groot of te klein. En natuurlijk; wat kan er weg.

Spijkerbroek

Het is inmiddels in Nederland heel gewoon om gebruikte kleding niet zo maar weg te gooien, en gelukkig maar. Er staan vaak containers bij de supermarkten, waar u uw goede gedragen kleding in kwijt kunt. En in de meeste gevallen betekent dit dat er andere mensen blij mee gemaakt kunnen worden. Organisaties als het Leger des Heils weten vaak prima bestemmingen voor uw prachtige, maar helaas toch te kleine, spijkerbroek.

Ander

Maar laten we eerlijk zijn, soms kunnen we het niet maken om kleding op die manier weg te doen. Sommige spullen zijn er gewoon te slecht aan toe. Gescheurd, gerafeld, met vlekken die er niet meer uit kunnen. Wat doe je met dat soort spullen, wat moet je daarmee? Of beter nog, wat kan een ander daar nog mee?

Handdoeken

Nou, dat is heel simpel, dat soort spullen eindigen op uw eigen bank. Uh, wat? Jazeker, die gescheurde blouse kan zo maar op uw eigen bank eindigen. Met een flinke omweg, dat wel, maar toch. Want ook kleding die niet meer gedragen kan worden, of handdoeken die te vaak zijn gebruikt, of wat voor oud textiel dan ook, daar wordt echt nog wat mee gedaan. Ik leg het uit.

Gemak

De oude kleren die niemand meer kan dragen worden ook gewoon gerecycled, maar dan tot nieuw textiel. En daarvan worden bijvoorbeeld onze bankhoezen gemaakt. Ik zei het al vaker, we zijn een bedrijf met veel aandacht voor duurzaamheid en het klimaat, en dus ook voor recyclen. Daar hebben we het OEKO-TEX Standard 1000 keurmerk voor, en daar zijn we trots op!

Dus; kijk eens rond in onze webwinkel, zoek een mooie bankhoes uit, en misschien zit u dan op uw eigen oude afgedankte blouse en spijkerbroek. Wie weet?!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.