De reserve bankhoes

voetbal verdwijnt in het net
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

voetbal verdwijnt in het netLaatst zat ik op YouTube een stukje van een wedstrijd van het Nederlands elftal terug te kijken, vond ik wel even leuk om te zien, want ik was zelf met het gezin bij die wedstrijd geweest. En toen viel me iets op aan de reservebank. Of eigenlijk kan ik beter zeggen, aan de luxe stoelen voor de reservespelers. Want dat zijn toch echt wel behoorlijk luxe stoelen.

In 2005 zijn die stoelen neergezet, met bekleding in de kleuren van Ajax. En waarom zijn ze zo bijzonder? Nou, ze zijn dus gevormd als autostoelen. En dat was dan weer vanwege de sponsor toentertijd , Audi. En de zitting en de rugleuning van de stoel zijn heerlijk verwarmd. U hoeft dus echt geen medelijden te hebben met de reservespelers als ze daar zitten, die zitten lekker warm.

Overigens, ik weet niet of de stoelen van de reservebank van de tegenstander ook verwarmd zijn. Zou wel wat voor Ajax zijn, om dat niet te doen. Bij een rondleiding door de Arena, ter gelegenheid van de verjaardag van mijn zoontje, werd er door de gids trots verteld dat de Arena zo is ingericht dat de tegenstander altijd langs de kleedkamer van Ajax moet, die dus expres veel groter en luxueuzer is dan die van de tegenstander. Beetje pesten dus, zou zo maar kunnen dat ze dat bij de stoelen ook gedaan hebben.

Die stoelen zijn trouwens in 2009 vervangen vanwege de sponsorwissel van Audi naar Mercedes. Ze werden toen door Johan Cruijff persoonlijk gesigneerd, en zijn vervolgens verkocht aan de hoogste bieder. Dat leverde € 10.600,- voor de Johan Cruijff Foundation op.

Maar goed, de bankhoes dus, daar had ik het over. Ik vond het namelijk wel leuk om te zien dat er ook in de Amsterdam ArenA gebruik gemaakt wordt van de bankhoes. Want de stoelen van de spelers van het Nederlands elftal hadden allemaal een oranje hoes. Best wel logisch natuurlijk, want je kunt het Nederlands elftal natuurlijk niet op Ajax-stoelen laten zitten.

De wedstrijd waar het om ging was trouwens Nederland – Duitsland, de uitslag was 2-3 in het voordeel van onze Oosterburen. En op de oranje stoelen zaten de hele wedstrijd onder andere Hateboer, Berghuis, Zoet en Van de Beek. Lekker warm, dat dan weer wel.

Hoe dan ook, leuk om te zien dat de bankhoes ook het professionele voetbal heeft bereikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *