Andiamo in Italia!

Kop van een Leeuw
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Kop van een LeeuwSpreekt u Italiaans? Zo ja, dan weet u wat er staat, hierboven. Zo niet, dan leg ik het even uit. ‘Andiamo in Italia’ betekent ‘we gaan naar Italië’! En eigenlijk zou je om het juist te zeggen ‘Andremo in Italia’ moeten zeggen, want waar wij ‘we gaan’ zeggen, gebruiken de Italianen een andere vorm, namelijk de toekomende tijd. ‘We zullen gaan’ dus.

Bent u er nog? Als u dit leest gelukkig wel! Genoeg Italiaanse les, terug naar de kern. En die kern is de achterliggende gedachte bij ‘we gaan naar Italië’. Want bij ons is het hele gezin gevaccineerd, en dus hebben we een vakantie in Italië gepland. We hebben op vier plekken een huisje, en rijden van het Gardameer, via Genua en Lucca naar Volterra. We hebben er al enorm veel zin in!

Maar ja, hoe ga je met de huidige situatie om? Italië mag dan wel ‘groen’ zijn, met andere woorden, de kans op een besmetting met Covid-19 is klein, het blijft natuurlijk een rotziekte, die zo maar overal op kan duiken. Bijvoorbeeld in een Italiaans vakantiehuisje.

En daarom gaat er dit jaar iets mee op vakantie, wat nog nooit eerder mee is geweest. Een bankhoes. Nou weet ik ook wel, dat is helemaal geen garantie dat je dan niet besmet wordt. Maar het gevoel dat we zullen hebben, wanneer we onze eigen bankhoes over zo’n bank in een Italiaans vakantiehuisje gooien, dat is toch wel wat waard. En laten we eerlijk zijn, heel veel ruimte in de auto neemt ‘ie niet in, dus waarom niet?

We hebben echt enorm veel zin in vakantie. Niet dat we afgelopen jaar niks hebben kunnen doen, maar we misten Italië zo. Ons gezin is dol op het land. Op de prachtige kleine plaatsjes, op de natuur, op het eten … Kortom, op ‘La dolce vita’. Het zoete leven. En dat ‘zoete’ komt ook wel goed, want ook het Italiaanse ijs gaat er bij ons wel in.

We hebben de foto’s van de geboekte huisjes goed bekeken, en we denken dat we met onze driezitter-bankhoes alle banken aan kunnen. En daar zijn we blij mee. En nog blijer ben ik, dat ik vlak voor het EK een grote oranje bankhoes heb gekocht. Die komt nu nog mooi van pas, als de Oranje leeuwinnen op de Olympische Spelen laten zien hoe het wel moet.

Forza Le Leonesse Arancioni!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *