Rood dan maar? Of toch blauw?

straaljagers met Italiaanse kleuren
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

straaljagers met Italiaanse kleurenEn toen was het alweer voorbij. Oranje ligt eruit, weg kansen op een Europese titel. En oh, wat waren we ervan overtuigd dat die achtste en kwartfinale eigenlijk formaliteiten waren. Want wij, het grote Nederland, verliezen toch niet van Tsjechië en Denemarken. Gaat niet gebeuren!

Wel dus. De eerste horde was al te hoog. Het EK is voorbij.

Wat het voor mij weer een stukje vervelender maakt, want nog niet zo lang geleden riep ik iedereen op om Oranjegezind voor de televisie te gaan zitten. En dus vond ik dat iedereen dan ook maar gelijk een oranje bankhoes zou moeten kopen. En daar zit je dan nu mooi mee.

Maar ja, het mooie van een bankhoes is natuurlijk wel, dat je ‘m zo kunt vervangen. Erop en eraf, in een minuutje. Wat mij betreft mag ‘ie er nu wel weer af. Alhoewel. Tour de France gezien? Mathieu van der Poel die op grandioze wijze de gele trui pakt? Is ook wel een oranje bankhoes waard hoor. Of Max Verstappen, die maar blijft winnen. Zeker ook een oranje bankhoes waard. En dan straks ook nog onze Oranje voetbaldames op de Olympische Spelen. Toch nog maar even laten zitten?

Er is trouwens ook nog een alternatief. Als u vooral van voetbal houdt, en niet van wielrennen of formule 1, en het nog te lang duurt voordat u de oranje leeuwinnen kunt aanmoedigen, dan kunt u natuurlijk ook nog een ander land als favoriet kiezen, en dan voor die kleur bankhoes gaan. Is zo besteld, kost niet veel en kan zo op de bank worden geplaatst.

Ik geef u twee opties; blauw en rood. Eerst maar even rood. Kunt u trouwens veel kanten mee uit, want dat kan Tsjechië zijn, Spanje, Denemarken, of België. Mij gaat het dan natuurlijk om onze zuiderburen. Dit is waarschijnlijk de laatste kans voor die prachtige generatie voetballers die België heeft. Dus een rode bankhoes?

Nou, als het aan mij ligt, dan kies ik toch blauw. Het blauw van de ‘Azzurri’, oftewel “De Blauwen’. Prachtig land, mooi voetbal tegenwoordig ook. Dus een blauwe bankhoes, dat lijkt me wel wat. En eerlijk gezegd kleurt blauw ook het beste bij de rest in ons huis. Speelt natuurlijk ook mee.

Dus: Forza Azzurri!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *