Uitpuffen

Uitpuffen
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Uitpuffen Ja hoor, al weer zo iemand die over de hitte begint. Sorry daarvoor, maar het is ook wel ongewoon warm deze zomer. Ik zag een vergelijking met de zomer van 1976, die ik me nog goed kan herinneren, de plaatjes met temperaturen van toen en van nu verschillen nogal. Waar je in ’76 op een aantal plekken in Europa rode plekken zag, is het kaartje van Europa nu bijna geheel rood. En laten we eerlijk zijn, dat is onze eigen schuld.

Boris

Nee, wees gerust, ik ga niet nog eens beginnen over alles wat er mis is in deze wereld, over de rotzooi die we er met z’n allen van hebben gemaakt of over onze leiders die kennelijk nog steeds niet de ernst van de situatie in willen zien. Klein voorbeeldje dan toch; in Engeland was er een noodbijeenkomst van het kabinet samen met alle relevante overheidsdiensten, om een plan van aanpak voor het land te bespreken. En waar was de minister-president? Die was op bezoek bij de luchtmacht, om een rondje te vliegen in een straaljager. Sure, Boris, weten we gelijk weer waarom je weg moest. Totale onkunde.

IJsje

Maar ik zei het al, geen gezeur vandaag. Denk aan ijsjes, aan zwembaden, aan parasols. Aan frisse briesjes op het strand, aan grote glazen ijsthee, of bier als je dat liever hebt, en aan welke verfrissing dan ook. Als je het maar lekker koel hebt. Voor mij is dat de lounge set in de hoek van de tuin, met een lekker groot doek er boven, tegen de zon natuurlijk. En over die lounge set is dan een prachtige bankhoes gespannen. Sterker nog, ik heb er 3 speciaal voor de tuin, zodat ik ze lekker kan afwisselen als er bijvoorbeeld eentje vies is. Door bijvoorbeeld chocoladevlekken van het ijsje dat ik dan net op had.

Natuur

Dat is mijn tip voor de komende dagen. Als het kan, doe dan niks. Ga lekker in de tuin op de bank hangen, onder een zeildoek of een parasol, en doe niks. Of lees dan misschien een boek of zo. En doe niet moeilijk over vlekken van ijsjes, watermeloen of cola, maar doe een bankhoes over je lounge set.
Zoek er hier maar 1 uit, of 2 als je slim bent! U vindt ze hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *