Oranje wordt goud!

Oranje supporter
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Oranje supporterZo zeg, dat gaat lekker daar in Tokio! Na een aarzelend begin, waarbij er van alles misging met de Nederlandse sporters (verdwenen planken, slechte communicatie, corona), zijn ze nu druk bezig om er een groot feest van te maken. En nu de vraag; doet u dat ook, op uw oranje bankhoes?

Magie

Wel vreemd hoor, dat we nu met z’n allen kijken naar baanwielrennen, handboogschieten en synchroon zwemmen. Normaal gesproken nou niet de sporten waar Studio Sport op zondagavond mee opent. Maar nu zitten we massaal voor de televisie, (op onze oranje bankhoes mag ik hopen!), en kijken we naar sporten waar we vaak de regels niet eens van kennen. Dat is dan toch de magie van de Olympische Spelen, toch?

Lege stoeltjes

Het is wel jammer dat het voornamelijk bij de televisiekijkers, (op onze oranje bankhoes mag ik hopen!), moet blijven. Want de stoelen in de stadions, de arena’s, langs de velden en in de sporthallen blijven helaas leeg, en we weten allemaal wel waarom; corona. En helemaal verdrietig wordt het, als zo’n sporter naar huis moet door een coronabesmetting. Daar heb je dan 5 jaar voor getraind. Verschrikkelijk.

Volle stoeltjes

Maar ook die medaille heeft een keerzijde, (ja, de woordspeling was opzettelijk), want doordat er in Tokio niet al te veel te doen is voor de sporters die klaar zijn, komen ze snel naar huis. Want waarom zou je rondhangen in het Olympisch dorp als je nergens heen kan en mag? Je mag niet eens bij je landgenoten gaan kijken, die druk bezig zijn met andere sporten dan die van jou. Maar zoals gezegd, dat heeft ook een positieve kant. Het levert namelijk volle stoeltjes op aan de talkshow tafels, waardoor we veel sneller dan vroeger het verhaal van de sporters uit eerste hand kunnen vernemen. Hartstikke leuk!

Nog niet klaar

En op het moment dat ik dit schrijf, zijn ‘we’ nog lang niet klaar. We hebben al een record aantal medailles op 1 dag gehaald (meer dan Amsterdam 1928) en meer medailles dan op 1 Olympische Spelen (Sydney 2000), maar er komt nog meer aan! We zijn nog niet klaar!

Ga er dus maar lekker voor zitten, en geniet van het Oranje succes. Op onze oranje bankhoes mag ik hopen! Of hebt u al een gouden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *