Nieuwe kussens

Binnenstad van Amsterdam
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Binnenstad van AmsterdamWe zijn weer terug in Nederland, de vakantie in Italië ligt achter ons. En alhoewel we met weemoed terugdenken aan cappuccino’s op Italiaanse terrasjes (nooit na elven ’s morgens!), en Pasta Genovese in Genua, heeft terug zijn ook wel weer z’n voordelen.

Amsterdam

Want ’s morgen vroeg door Amsterdam wandelen heeft ook wel wat hoor. De stad is om een uur of 9 nog niet echt ontwaakt, de winkels zijn nog dicht en de toeristen zitten nog aan het ontbijt in hun hotel. Of AirBnB. Een perfect moment om te genieten van een wandeling door de stad. En dat hebben we dus afgelopen weekend gedaan.

Grachten

Aangezien het nog niet druk is, zo vroeg in de morgen, en de winkels niet bevoorraad worden op zondag, kun je op dat soort momenten heerlijk door de stad, over de grachten lopen. Een tip; begin eens helemaal aan het einde, bij het Wertheimpark, en loop via de Nieuwe Keizersgracht dan de hele Keizersgracht af. En kijk vooral ook naar boven. Want als je goed oplet, zie je allerlei bijzonders. Gevelstenen, dakterrassen, hangende erkers. En denk er dan maar aan: ‘de reis is mooier dan het einddoel!’

Vandaag

Wij hebben er in ieder geval een flinke wandeling van gemaakt. Eerst de hele Herengracht af, toen aan het einde het hoekje om en de hele Keizersgracht bekeken. En dan weer draaien voor de Prinsengracht. Al met al een mooie en stevige wandeling, met natuurlijk een heerlijk terrasbezoek erbij. Maar dat was nog niet alles, want we liepen aan het einde tegen een prachtig interieurwinkeltje aan. En u zult begrijpen dat zo’n winkeltje onze bijzondere interesse heeft.

Nieuwe kussens

En we zijn niet voor niets naar binnen gegaan. Want we vonden prachtige goudbruine hoesjes voor de kussentjes op onze bank. We waren al tijden op zoek naar nieuwe, en nu liepen we er zo maar per ongeluk tegenaan. Ze zien er heel sjiek uit, en zijn heerlijk zacht, echt een verrijking voor onze woonkamer. Maar ja, er is wel een probleempje. Want dat goudbruin staat natuurlijk voor geen meter bij onze oranje bankhoes.
Maar ach, alle sport is wel zo’n beetje voorbij, dus wordt het toch wel zo’n beetje tijd om die oranje bankhoes te vervangen voor een nieuwe bankhoes.

Waar een wandeling al niet toe kan leiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *