(Groot)Oma regelt het wel

Oma met fototoestel
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Oma met fototoestelDe oma van mijn vrouw leeft nog, al is die oma wel op leeftijd. Maar hoe oud ze ook is, het is echt een topmensje. En nog erg actief, ze rijdt zelfs nog auto. En dat voor iemand van 93. Niet slecht toch? Maar gehaaid dat ze is!

SLIM

Grootoma, zoals ze door onze kinderen wordt genoemd, is een slimme dame. Ze mag dan niet gestudeerd hebben, ze is behoorlijk bij. Of het nou over politiek, sport of het weer gaat, ze volgt alles. Ze leest 2 verschillende kranten, zit op internet, heeft een smartphone; je weet niet wat je meemaakt. En ze maakt schaamteloos gebruik van het feit dat iedereen haar zo’n lief oud vrouwtje vindt. Zoals van de week.

Kleed

Grootoma was namelijk het kleed in haar voorkamer behoorlijk zat. Het lag er al een jaar of 60, maar was eigenlijk volledig versleten. En grootoma kan dan behoorlijk nostalgisch zijn, ze neemt ook net zo makkelijk afscheid van een kleed dat er al een eeuwigheid ligt. En dus ging oma in haar autootje naar de woonwinkel. Alleen dat is al een spektakel, kan ik zeggen. Ze komt dan aantuffen in een Toyota Aygo van een jaar of 4, wat natuurlijk niet zo heel bijzonder is. Maar als er dan zo’n klein, oud vrouwtje, met spierwit haar uitstapt, ja, dan kijkt iedereen wel even. Zo ook bij de woonwinkel.

Hulp

Een mooi kleed had ze zo gevonden. En eerlijk is eerlijk, het ligt nu in haar kamer en het past precies bij de gordijnen en de kussens. Daarbij wel. Maar daar kom ik zo op terug. Want grootoma krijgt het natuurlijk voor elkaar dat de jongemannen van de woonwinkel het loodzware kleed naar haar auto brengen, die logischerwijs veel te klein is. En dus biedt 1 van de jongemannen aan dat kleed dan maar even met zijn auto te brengen, achter grootoma aan. En zo bespaart grootoma de bezorgkosten, uitgekookt als ze is.

De bank

Maar nu terug naar thuis. Want het kleed mag dan mooi staan bij de gordijnen en de kussens, het is geen gezicht in combinatie met de bank. En dus werd ik ook voor grootoma’s karretje gespannen. “Ach lieve jongen, jij weet toch zo veel van bankhoezen? Kun jij niet helpen?”.

Eindresultaat? Een mooi nieuw kleed, in combinatie met een prachtige nieuwe bankhoes. Grootoma regelt het wel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *