Neefjes

pasgeboren kind
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

pasgeboren kindLaatst werd ik gebeld door mijn zwager. Hij woont samen met z’n gezin in hetzelfde dorp als wij. En helaas voor hem is onze zoon niet zijn enige neef. Waarom? Nou, dat zal ik u vertellen.

Mijn zwager’s zwager

De broer van mijn zwager’s echtgenote is nogal laat getrouwd en heeft dus ook laat kinderen gekregen. Maar toen zijn vrouw zwanger was, hadden ze alles al snel op orde. Maar ja, je kunt van alles plannen, behalve met kinderen. Want de echo bleek een kleine verrassing in petto te hebben. Het werden er twee, twee kleintjes.

Welkom

Ze waren meer dan welkom hoor, die twee mannetjes. Want dat waren het geworden, 2 jongetjes. Laten we ze hier voor het gemak even Jut en Jul noemen. De jongens groeiden volledig samen op; waar Jut was, daar was Jul. En zag je Jul, dan wist je dat Jut niet ver weg kon zijn. En naarmate ze iets ouder werden, waren ze bij sommigen wat minder welkom. Want wat waren die een hand vol zeg, die twee.

Controle

Je moest ze eigenlijk altijd in de gaten houden. Papa kreeg een keer een nieuwe auto. Jut en Jul vonden het prachtig en hielpen graag bij het wassen van de bolide. Met 2 grote schuursponsen. Of neem hun tekentalent. Maar om te tekenen moet je wel potloden hebben. Jut en Jul niet. Want de inhoud van Jut’s luier gaf een mooie bruine kleur op de muren, vonden beide Picasso’s in de dop.

Mijn zwager

Terug naar mijn zwager die opbelde. Had ik al gezegd dat er enige paniek in zijn stem doorklonk? Jut en Jul kwamen namelijk logeren. En nu was mijn zwager dus doodsbang voor zijn nieuwe bank, en wilde hij een bankhoes lenen. Wat Jut en Jul er ook mee zouden doen, ik zou ‘m schoon terugkrijgen. Of anders een nieuwe mogen uitzoeken.
Geen probleem natuurlijk, dus de bankhoes werd uitgeleend. Dat was gisteren. Vandaag belde hij op dat de bankhoes prima had gewerkt. Er was wel wat op gemorst, maar kreeg hij er wel uit. Helaas voor hem echter was ‘ie vergeten te vragen of ik ook een hoes voor z’n grote Chesterfield stoel heb. Die was hij vergeten. Jut en Jul niet.

Nou ja, de Chesterfield was al bruin. Dat is ‘ie nog steeds, al zijn er nu wat andere kleuren bruin op aangebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *