Ghana

Ghana
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

GhanaWe hebben voor onze stukjes een aantal vaste lezers, waar we enorm trots op zijn. We krijgen ook vaak tips, of opmerkingen, waar we dan weer verder mee kunnen. Maar deze week kreeg ik een hele brief, die ik eigenlijk in z’n geheel met u wil delen. Hij is van Anton, uit Apeldoorn, en gaat over een wel heel bijzondere bankhoes. Hieronder zijn verhaal.

Ghana

‘Hoi! Ik lees altijd met veel plezier je verhaaltjes over bankhoezen, maar dit keer heb ik zelf een zeer bijzondere ervaring die ik graag met je deel. Ik was namelijk met mijn vriendin op vakantie in Ghana, en daar kwam ik een briljante bankhoes tegen. Maar laat ik bij het begin beginnen.

Vrolijk

Ghana is een bijzonder land, met veel verschillende culturen, veel leven, helaas ook veel armoede, maar vooral ook veel kleur. Mijn vriendin en ik zijn dol op de kleurrijke kleding die er daar wordt gedragen. Je weet wel, van die uitbundige gewaden met prints in alle kleuren. Super vrolijk vinden wij dat.

Kraampje

En op een dag liepen we door een wijk met veel winkeltjes, waar je van alles kon kopen. Heel veel eten natuurlijk, maar ook veel zelf gemaakte spullen. Er was eigengemaakt speelgoed van blikjes, er waren sandalen van oude autobanden en er was natuurlijk heel veel kleding. En tot mijn stomme verbazing kwam ik een kraampje tegen met een paar bankhoezen!

Zonnetje

En dat waren niet zo maar bankhoezen, nee, het waren bankhoezen die gemaakt waren van afgedankte kleren. En dan natuurlijk wel allerlei verschillende soorten kleren, in allerlei verschillende soorten kleuren. Dat leverde dus een bankhoes op, gemaakt van lappen in de meest uitbundige kleuren en stijlen. Ik was meest verkocht, en de bankhoes ook natuurlijk. En nu hebben we thuis dus een bank, met een bankhoes, die 1 en al kleur is, het is echt het zonnetje in huis!’

Foto

Dank je Anton, je hebt me een beetje jaloers gemaakt eerlijk gezegd. Mocht u nou ook een bijzondere bankhoes tegenkomen, laat het ons weten!

En als het even kan, doe er dan een foto bij. Dat is Anton helaas wel vergeten …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *