Een triest bankhoes-moment

schaakspel
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

schaakspelVoelt u die dubbele gevoelens ook zo? Dat u aan de ene kant weer terug wil naar een normaal leven, dat je weer kunt gaan en staan waar je wil, maar aan de andere kant toch het besef dat het nog helemaal niet goed gaat in de ziekenhuizen, en dat we dus voorzichtig moeten zijn met z’n allen? Nou, ik wel in ieder geval.

Bij mij zelf overheerst nog steeds wel dat gevoel van voorzichtigheid, dat we niet met z’n allen los moeten gaan. Want de gevolgen van het loslaten van alle regels zijn te groot, misschien niet direct voor iedereen persoonlijk, maar wel voor de kwetsbaren onder ons. En dat zijn er hoe dan ook best wel veel.

Daarom wil ik u vandaag vertellen over een mevrouw die me benaderde met haar bankhoes-moment. En daarmee bedoel ik dus dat zij een suggestie heeft voor een heel bijzondere bankhoes, eentje die speciaal voor haar gemaakt zou moeten worden, als dat zou kunnen.

Deze mevrouw is zelf 83, laten we haar mevrouw M. noemen, en zij woont in een leuk appartement in een grote stad. In hetzelfde complex wonen veel ouderen, en die hebben het erg gezellig met elkaar. Mevrouw M. heeft begin 2020 een flinke vriendinnengroep opgebouwd, het zijn vooral alleenstaande oudere dames die daar wonen, en ze heeft het best naar haar zin. Totdat het maart 2020 wordt, en Nederland op slot gaat.

En dan wordt alles anders. De bewoners houden afstand van elkaar, komen bijna niet buiten, en boodschappen worden bezorgd. Hier en daar is er contact, en natuurlijk wordt er voor elkaar gezorgd waar dat kan, maar toch is er de angst om ziek te worden. En dat gebeurt dus ook met een aantal vriendinnen van mevrouw M.

Elke maandag was bridgemiddag bij mevrouw M. Vier dames die lief en leed deelden en bridge speelden. En nu zijn we een jaar verder, en zijn er nog maar 2 van de 4 dames over, mevrouw M. en haar buurvrouw. Ze liet me weten dat haar favoriete bankhoes er daarom eentje met een foto van de 2 overleden vriendinnen zou zijn. Zodat ze op maandagen nog steeds bij elkaar zouden kunnen zijn. Droevig, maar mooi, mevrouw M.!

Mijn oproep is daarom dat iedereen voorzichtig moet blijven. Blijf voor elkaar zorgen, volg de regels en laat je vaccineren. Denk aan mevrouw M. Houd moed, en heb lief!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *