Een bankhoes-moment met Max

cockpit formule 1 auto
Gemiddelde leestijd: 2 minuten

cockpit formule 1 autoMisschien kijkt u het ook wel, het Formule 1 circus. Sinds we weer een Nederlandse deelnemer hebben, die het ook nog eens geweldig doet, wordt er weer massaal door Nederlanders naar de races gekeken. En dat allemaal omdat er een Nederlander is die bulkt van het racetalent: Max Verstappen.

Wat heeft dat met een bankhoes te maken zult u zeggen. Nou , dat leg ik graag uit. Want ik kreeg een berichtje van een lezer van deze blogs, David uit Nieuwer ter Aa, die me vroeg of ik misschien ook een bankhoes met Max Verstappen er op wist. Tja, best bijzonder vond ik dat. En ook wel intrigerend.

Ik heb dus terug gemaild, en vroeg David waarom hij nou zo graag een bankhoes met Max Verstappen wilde. En het antwoord is eigenlijk ontroerend. Ik zal het u vertellen.
David is dol op formule 1, en dat deelt hij met de rest van zijn familie. Hij kijkt in ieder geval elke race met zijn zoon, en ook zijn vader schuift graag aan. Maar er is nog een groot race liefhebber in de familie, en dat is zijn oma. U hoort het goed, zijn oma. Ze is inmiddels 95, en al tientallen jaren dol op formule 1. Of beter gezegd, op alles wat met racen te maken heeft.

‘Oma keek al naar het racen in de tijd van Carel Godin de Beaufort, dat was eind jaren 50. Ze was toen nog een jonge vrouw van net 30. En op 1 of andere manier heeft haar dat altijd gegrepen. Ze zag Gijs van Lennep, Jan Lammers en Huub Rothengatter allemaal live racen, vertelt ze altijd’, aldus David. En nu dus op televisie Max verstappen.

Maar waarom dan die bankhoes, denk je dan? Nou, dat is eigenlijk heel simpel. Ze heeft een tweezitsbank in haar kleine huisje, en daar zou ze graag een bankhoes overheen willen hebben. Maar dan wel eentje met Max in racekleding achter het stuur. Dan kan ze daar naast gaan zitten, en dan net doen of ze mee kan racen. En het levert natuurlijk ook een topfoto op, oma naast Max. Een prachtig bankhoes-moment!

Tja, ook oma’s van 95 hebben zo nog hun eigen dromen. Een mooi verhaal van David, dank daarvoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *